Sperma over tieten naakte paaldanseres

sperma over tieten naakte paaldanseres

Zoek sex partner liters sperma

Channel information for 9lives. Dutch Flemish English also available. Mich geen schermpke da alles in orde is? Havoc- foutmeldingen kennen wij ni: Lashknife zo een kleine overlading die uit de bocht schiet, klets, tzal maar recht door uwen auto vliegen eh: Connection reset by peer Wanneer is het Valentijnsdag?

Hoeveel worpen zijn er in het dartsspel toegestaan per beurt? Pimpampet Meisjesnaam met een S? Waar staat LK voor? In deze plaats kan men ook sap vinden? Cranox gaat al op 1 been staan I realized that's the first time I've ever seen a naked woman.

I'm a 24 year old guy. Dakantochnie uhu Epyon tijd voor de volgende stap Epyon een openbaar verbod op marginaliteit. Epyon heb je er een priorzegel opgeplakt? Vish6Dix en een gele plek in men broek Epyon als het een gele broek is, is het zo erg nog niet Vish6Dix tis al weg si preske gij held!

Vish6Dix waar blijft mijn parade op een cabrio door de stad? Vish6Dix ik voed het op als tamagotchi? Ik deed die deur open en da leek gewoon maar blik: Vish6Dix gadverdamme ik heb een aandachtshoer van een kind gemaakt: Epyon ik was dit weekend gaan eten bij een koppel pasgetrouwde antennes Epyon het eten was niet zo denderend, maar de ontvangst was fantastisch.

Connection reset by peer. Cypher waarom leven wij Cypher de vragen des leven eh byeriptor kakske doen zie. Sieberkev brb, efkes de chauffage gaan knufflen totdat men spieren stoippen met trillen. Lashknife ik haat etalagepoppen in de support afdeling Lashknife kzou daar eens binnen moete wandelen en vragen: Foirzie Ge hebt nu is verlof int school. Put it to use. Ga Cypher zijn vrouw wa lastig vallen als hij naar het werk is. Welk tijdschrift had verrassend ooit een speciale uitgave voor blinden?

Wat is zwaarder, 1 kilo pluimen of 1 kilo lood? Kzal mijn madam is gaan hitt'n: En zelfs toen begreep ze niet wat ze deed. Exit2 daarstraks een vis uit schildpad vijver gehaald Sieberkev hoe kwam ie erin? De uitreiking van de cabaretprijzen vond vanavond plaats in De Kleine Komedie te Amsterdam. Hier werden de juryrapporten van de genomineerden alsmede het State of the Art voorgelezen en de winnaars bekend gemaakt. In won hij de Neerlands Hoop. Andere genomineerden voor de Poelifinario waren: Ze gebruikt een klassiek kleinkunstformat waarin ze zich duidelijk thuis voelt.

De bekendmaking werd vanavond gedaan in het Vara radioprogramma Sara op Zondag. De Poelifinario is de VSCD Cabaretprijs voor die theatermaker s met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. De bekendmaking van de winnaars vindt dit jaar plaats op zondag 29 september in de Kleine Komedie Amsterdam. Sara op zondag  is het theatermagazine van de VARA op Radio 2 en wordt iedere zondagavond uitgezonden van Promotie Podiumkunsten, het platform voor collectieve marketing van de podiumkunsten in Nederland, houdt per 1 oktober op te bestaan.

De stichting wordt ontbonden en alle twaalf medewerkers worden ontslagen. De lopende projecten worden voortgezet tot 1 oktober, wat er daarna gebeurt is nog niet duidelijk. Het ligt voor de hand dat de VSCD de prijzen weer onder eigen hoede gaat nemen. De uitreiking van de vakprijzen op het Theaterfestival in september is niet in gevaar.

Kijk hier voor de genomineerde van dit jaar. Op1 juli is Maarten van Roozendaal overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is hiermee 51 jaar geworden. Begin dit jaar werd al bekend dat Maarten ernstig ziek was. Van Roozendaal brak in door, toen hij zowel de jury- en publieksprijs won op het Amsterdamse Kleinkunst Festival won.

Hij kwam uit het niets, schrijft kunstredacteur Henk van Gelder in een necrologie:. Uiteindelijk heeft hij twintig theaterprogramma's gemaakt, waaronder 'En noem het maar vrienden', 'Het wilde Westen' en zijn laatste 'De gemene deler'.

Hij toerde daar begin dit jaar al een jaar mee, maar moest er vanwege zijn ziekte mee stoppen. Van Roozendaals werk ontvangt veel bijval, niet alleen van pers en publiek. De Poelifinario valt hem ten deel. In krijgt hij een award voor zijn gehele oeuvre: Vanavond zal de VARA om Hieronder één van de liederen van Maarten van Roozendaal. Na het ongelofelijke succes van de eerste editie van het Leeuwarder Cabaret Festival in oktober organiseert de Bres op 19, 20 en 26 oktober de tweede editie van het Leeuwarder Cabaret festival!

Zojuist zijn de nominaties voor de Poelifinario en Neerlands Hoop bekend gemaakt. Zondagavond 9 juni worden de genomineerden van de Poelifinario en de Neerlands Hoop bekend gemaakt. De bekendmaking wordt gedaan in het Vara radioprogramma Sara op Zondag.

Sara op Zondag is te beluisteren op Radio 2 van 20 tot 22 uur. De Poelifinario gaat naar die theatermaker s met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. De Neerlands Hoop is voor de meest belovende theatermaker s met het grootste toekomstperspectief.

De cabaretprijzen worden uitgereikt op zondag 29 september in De Kleine Komedie. De prijzen bestaan uit fotoportretten van de bekroonden, gemaakt door Corbino Anton Corbijn , die worden opgenomen in de 'Fotoportrettengalerij Cabaretiers' in De Kleine Komedie Amsterdam. Dit maakte Jochem Myjer vandaag bekend via Faceboko en zijn website. Jochem Myjer ondersteund met zijn bedrijf artiest Casper Faassen.

Het nieuwe impresariaat gaat verder onder de naam  Hekwerk Theaterprodukties. De reden waarom beide organisaties gaan samenwerken is simpel: Cabaretfestival Cameretten, hét podium voor de beginnende cabaretier, is weer op zoek naar aanstormend cabarettalent! Schrijf je in en wie weet schop jij het wel tot aan de finale van Cameretten! Op 16 en 17 mei jl. Op beide avonden hebben 3 jonge cabarettalenten gestreden om de gunst van het publiek en een plek in de finale van het ASCF op 1 juni in de Rode Hoed te Amsterdam.

De winnaars van de halve finales zijn Kasper van der Laan en Evelien van den Bergh. Winnaar van de wildcard, die werd weggegeven door de organisatie, is Jasper van der Veen. De finale zal worden gepresenteerd door Harry Glotzbach en worden afgesloten met een gastoptreden van Daniël Arends. Op 16 mei en 17 mei vinden de halve finales van het 20e Amsterdams Studenten Cabaret Festival plaats in het Comedytheater in de Nes.

Dat heeft het Amsterdams Kleinkunst Festival maandagavond bekendgemaakt. Het moge duidelijk zijn: De Partizanen hebben zich aangesloten bij het impresariaat Bunker Theaterzaken. Dat smaakt naar meer! Uit het juryrapport van het Leids Cabaret festival: Zij zijn oorspronkelijk en authentiek en in hun verhaalopbouw volledig onvoorspelbaar.

Het natuurlijke en zelfverzekerde van hun theateraanwezigheid straalt een groot spelgemak uit. Ze sleepten zowel de jury- als de publieksprijs binnen. Vanavond is het zo ver! De finale van het Leids Cabaret Festival De volgende finalisten zullen vanavond te zien zijn in de Leidse Schouwburg:. De Paul van Vliet Academie voor cabaret, kleinkunst en entertainment in Den Haag nodigt nieuwe studenten uit om zelf te komen ervaren of de vakopleiding iets voor hen is.

De particuliere theateracademie onder supervisie van Paul van Vliet, kent geen zware toelatingseisen zoals andere theateropleidingen. Talent voor dit vak is niet gekoppeld aan een vooropleiding. Wij willen belangstellenden de ervaring van de Paul van Vliet Academie kosteloos aanbieden. Kom maar ervaren of dit vak iets voor je is.

Werk maar eens een tijdje met onze topdocenten. Je kunt spreken van een gedeeld belang, waarbij wij van onze kant kansen willen bieden, maar uiteraard ook inzet van de student verlangen. In maart kan men een maand lang elke zaterdag lessen volgen. Aan die 4 zaterdagen zijn dus geen kosten verbonden. Ze worden door de academie aangeboden. Maar het is ook niet geheel vrijblijvend. Zo mag je geen zaterdag missen, en ben je verplicht mee te doen aan de afsluitende mini-voorstelling.

Deelnemers krijgen direct les van de vakdocenten, en maken een maand deel uit van de academie om zo de sfeer goed te kunnen proeven. Ook komt Paul van Vliet vertellen wat het vak wel, en vooral ook wat het niet inhoudt. Na de proefmaand volgt er een diepgaand gesprek, en ben je prima in staat om zelf te beslissen of hier je toekomst ligt.

Veel mensen dromen van een carrière in de schijnwerpers. Wij bieden de kans om mee te maken wat het inhoudt om die theaterdroom in praktijk te brengen.

Door direct een heldere leeraanpak te bieden, ontstaat snel een goed beeld voor de student en voor ons. Samen onderzoeken we de mogelijkheden. En zoals Paul van Vliet zegt: Om eruit te halen wat erin zit! Stuur voor 25 februari een bericht naar: Voor meer informatie kun je ook bellen met: Kunst is voortdurend aan verandering onderhevig.

Veranderingen op hun beurt ontstaan bij de gratie van het experiment. Maar niet ieder experiment is altijd even geslaagd. De vraag die zich dan onmiddellijk opdringt: Voor de 3FM-luisteraars zijn ze al bijna niet meer weg te denken: Daan en Joost Speelman. Met hun jongensachtige voorkomen en positieve energie zetten ze een voorstelling neer die anderhalf uur genieten is. De maand december staat bij de VARA traditiegetrouw weer in het teken van het beste cabaret van Nederland.

Voor iedereen valt er in de donkere decembermaanden altijd wel íets te lachen bij de VARA. Afgelopen zaterdag is in het nieuwe Luxor Theater de winnaar van Cameretten bekend gemaakt. Het was een spannende avond afgelopen zaterdag in het nieuwe Luxor Theater. Drie jonge cabaretiers streden om de prestigieuze Factua Juryprijs.

Aan het eind van de avond kende de jury, onder leiding van juryvoorzitter Joost Nuissl, de Factua Juryprijs toe aan René van Meurs. Hij mag zich de grote winnaar van Cameretten noemen!

Ook de Publieksprijs ging naar René van Meurs. De Culture Comedy Award is inmiddels uitgegroeid tot de enige, serieuze stand-up comedy prijs van Nederland én België. Nieuwe talenten melden zich elk jaar aan om mee te strijden om de felbegeerde titel.

Een festival waar nieuw talent de kans krijgt om zich te ontwikkelen en door te breken in het professionele comedy circuit. De Culture Comedy Award richt zich volledig op de discipline stand-up comedy. Dit jaar wordt de prijs voor de tiende keer georganiseerd en is daarmee de langst bestaande en meest gerenommeerde stand-up prijs van de lage landen.

De Culture Comedy Award onderscheidt zich doordat het een traject van training en begeleiding biedt aan de deelnemers. De halve finalisten krijgen workshops en een aantal try-outs aangeboden.

Bovendien mogen alle finalisten meespelen in een tournee langs grote theaters in Nederland en België zodat zij direct het professionele comedy circuit kunnen proeven. Wegens omstandigheden hebben de organisatie van Cabaretfestival Cameretten en het cabaretduo Celini Brothers in goed overleg besloten de deelname van de Celini Brothers stop te zetten.

Om de Celini Brothers te vervangen is ervoor gekozen om een deelnemer van deze editie te benaderen, namelijk Edo Berger. Edo pakt deze kans graag aan en maakt vanaf heden deel uit van het Cameretten Festival. Edo speelt in de Halve Finale op woensdag 21 november in het oude Luxor Theater.

Een hechte groep cabaretiers hangt op 31 december op Nederland 1 het Olympische Verkiezingsjaar te drogen in de oudejaarsconference: Wie is toch die Vlaming die de Nederlandse theater veroverd. HumorTV ging op pad, meet Philippe Geubels! Vanaf dinsdag 6 november kan de kleinkunstliefhebber zijn hart weer even ophalen. Ja, dit is revue! Nu is het tijd voor de lichting van Cameretten !

Vier dagen lang neemt de cabaretgeneratie van de toekomst het Luxor Theater over! Van 21 tot en met 23 november strijden zij in het oude Luxor Theater om een plek in de Finale. Tijdens de Finale op zaterdag 24 november in het nieuwe Luxor Theater wordt bekend wie er naar huis gaat met de prestigieuze Factua-Juryprijs ! De uitreiking wordt afgesloten met een spetterend Eindfeest. De negen halve finalisten van Cameretten zijn: Zaterdagavond 2 november heeft Cortijn Tonkes zowel de jury als publieksprijs in de wacht gesleept tijdens de 26e editie van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Julie Cafmeyer ging er vandoor met de persoonlijkheidsprijs. Jasper van der Veen ging alleen met lovende kritieken naar huis. Harry Kies las de juryrapporten voor en meldde dat de finalisten heel erg aan elkaar gewaagd waren. Het Groninger Studenten Cabaret Festival wordt begeleid door een professioneel team van mensen die hun sporen in het theater breed verdiend hebben.

Deelnemers van het festival worden vanaf het moment van de selecites tot het festival intensief begeleid door regisseuse Audrey Bolder. Helaas hebben we nog niet te hand weten te leggen op de juryrapporten. Mochten we deze ontvangen zullen we deze direct publiceren. De twee halve finales van het Gronings Studenten Cabaret Festival zitten erop en de drie finalisten zijn geselecteerd.

De namen welke vanavond zullen optreden in de schitterende Groningse Schouwburg zijn:. Julie Cafmeyer heeft een BMI van 21 en wil dat graag zo houden. Sindsdien is het voor haar en haar omgeving makkelijker leven. Wegens het ontbreken van balgevoel en een fysiek uithoudingsvermogen komt ze niet toe aan een hobby.

Daarom heeft ze veel tijd om vol passie op zoek te gaan naar triggers, stabiliteit en quotes. Ondanks degelijke schoenen tijdens deze intense tocht, brengen mannen haar meestal aan het wankelen. Maar dankzij haar geestelijke uithoudingsvermogen slaagt zij er —ondanks alles — in om hoopvol te blijven.

Jasper van der Veen: Negentien jaar opgroeien in Groningen. In de zon liggen in het Noorderplantsoen. Vier jaar Politicologie studeren in Amsterdam, boek openslaan, boek dichtslaan, biertje drinken. Dan nog twee jaar dingen opschrijven, om me heen kijken, een podium beklimmen, erdoorheen zakken, weer beklimmen, iets proberen, jezelf beloven dat je dat nooit meer gaat proberen, grap maken, andere grap maken, nóg iets opschrijven… en dan?

Dan ineens mogen spelen op het GSCF: Dingen waar ik van hou en dingen die ik haat, maar vooral over al die dingen die ik niet vergeten ben op te schrijven. Het begon allemaal met de grote schoolmusical op het vwo waaraan ik niet meedeed. Tom Tippelaar, zo heette het en het zou eenmalig spelen in de Stadsschouwburg van Groningen. Ik mócht er in meespelen; er werd mij zelfs herhaaldelijk gevraagd of ik mee wilde spelen.

En hoewel ik eigenlijk dolgraag wilde, antwoordde ik steevast met nee. Sindsdien heb ik nog maar een doel: Ze zullen vanavond strijden voor de 26e editie van het Gronings Studenten Cabaret Festival. Wanneer we de uitslag weten zullen we deze uiteraard direct vermelden.

Wil jij je cabaretcarrière starten met een professionele workshop en ruim 40 speelbeurten in Nederland en België? Na het zien van alle selectieavonden in Rotterdam heeft de selectiecommissie negen acts geselecteerd die door gaan naar de Halve Finale in het oude Luxor Theater. Van woensdag 21 tot en met vrijdag 23 november strijden om een plek in de Finale in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Richard Groenendijk wint met zijn programma Alle Dagen de Poelifinario ; de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

Ali B wint de Neerlands Hoop , de cabaretprijs voor veelbelovende theatermakers die het grootste toekomstperspectief hebben. De Culture Comedy Award  wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt en is inmiddels uitgegroeid tot de enige, serieuze stand-up comedy prijs van Nederland én België. De Culture Comedy Award richt zich volledig op de discipline stand-up comedy en is met het tienjarig bestaan het langst bestaande en meest gerenomeerde stand-up prijs van de lage landen.

De halve finalisten krijgen workshops en een aantal try-outs aangeboden. Bovendien mogen alle finalisten meespelen in een tournee langs grote theaters in Nederland en België zodat zij direct het professionele comedy circuit kunnen proeven.

Ieder jaar melden zich vele nieuwe talenten om te strijden voor de felbegeerde titel. Het is de kans om al nieuw talent door te breken en zich verder te ontwikkelen in het professionele comedy circuit.

De inschrijvingen voor de Culture Comedy Award nog geopend zijn tot 1 november. Voor de volledige speellijst en meer informatie zie comedyaward. Nederland barst van het talent. Talent dat een kans verdient om te ontluiken, te rijpen en uiteindelijk ontdekt te worden. Het Concours om de Wim Sonneveldprijs biedt deze unieke kans aan aankomend theatertalent. Stand-up comedian Bert Koster blijkt op 20 juli jl op jarige leeftijd te zijn overleden, dat meldt Camedy. Waaraan Bert Koster is overleden staat niet vermeldt.

Bert Koster begon zijn carriere als theatertechnicus waarin hij na voorstellingen het licht zag en zelf het podium bestormde. Hij eindigde als tweede achter Sanne Wallis de Vries. Cristian Pielich heeft een memoriam geschreven over Bert Koster. De inschrijvingen voor de Culture Comedy Award , de meest prestigieuze stand-up comedy prijs van Nederland en België, zijn geopend.

Het festival viert dit jaar haar tienjarig jubileum op grootse wijze! De comedytalenten strijden in de voorronden en halve finales op 17 en 18 januari voor de felbegeerde finaleplaats op zaterdag 19 januari in Parktheater te Eindhoven www. Culture Comedy Award heeft in haar jubileumjaar een nieuwe weg ingeslagen. Vanaf heden start ze jaarlijks in november met de voorronden, de halve finales en finale vindt daarmee plaats in januari en zal jaarlijks terugkeren in het Parktheater te Eindhoven.

Veel nu gerenommeerde comedians hebben zich door de Culture Comedy Award in de kijker weten te spelen bij theaters, impresariaten, comedy gezelschappen en pers. De voorronden vinden plaats vanaf november a. In een uitverkocht Schiller Theater werd Tim Hartog als publiekwinnaar gekozen. Het Belgische duo Niels en Margot won de aanmoedigingsprijs. Goditiabois is geen onbekende in het Nederlands cabaretlandschap. Tim Hartog, vorige maand nog winnaar van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, pakte zaterdagavond de publieksprijs.

Dit Utrechts festival is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste cabaret evenementen in Nederland. Kijk ook op www. De kunstvorm cabaret manifesteert zich op velerlei manieren: Het cabaretaanbod wordt steeds rijker en van een grotere diversiteit. Cabaret is bovenal een kunstvorm waarbij de tijdgeest de aanjager is. De inhoud is het belangrijkste, humor kan het transportmiddel zijn.

Cabaret is interactief zonder vierde wand, waarbij tekstgebruik in de meeste gevallen een bepalende rol speelt. Cabaret onderscheidt zich als kunstvorm van met name solo toneel omdat de vertolker van het programma onlosmakelijk verbonden is met de maker.

Het programma kan het unieke karakteristieke inhoudelijke karakter alleen bewaren als de vertolker tevens de maker is. De Bres organiseert op 20 , 21 en 27 oktober de eerste editie van het Leeuwarder Cabaret festival. Ken je Anuar al? Klik dan meteen onderaan op de link. Ken je Anuar nog niet? Anuar heeft al een veelbelovende carriere achter de rug, zoals het winnen van Cameretten en heeft inmiddels al met drie avondvullende programma's door het land getourt.

Na zijn goed ontvangen shows 'Ik ben Ook daarin zit geen lijn, diepgang, rode draad, verhaal, politieke kwesties of wereldverbeterende filosofieën, maar een scherpe stand-up-act en een stortvloed van grappen. Anuar wil de zaal heel hard laten lachen en dat doet hij goed! De DVD zal tot en met 28 mei beschikbaar zijn. Kijk, geniet en download HIER. De DVD hoes kan je hier downloaden. Afgelopen maandag stond Jochem Myjer voor het eerst in acht maanden weer op het podium met de try-out van zijn voorstelling 'Even geduld AUB'.

Zijn rentree van maandag heeft hij als een echte overwinning ervaren. Door een tumor in zijn ruggenmerg kon Jochem Myjer vanaf augustus niet optreden en moest hij al zijn voorstellingen afzeggen.

De cabaretier gaat nu rustig van start, maar vanaf september hoopt hij weer als vanouds op het podium te staan met 'Even geduld AUB'.

Voor Myjer zelf voelt zijn comeback alsof hij niet weg is geweest: Ik hoor daar te staan. Ik heb het zo gemist', vertelt Myjer dinsdag bij de radioshow van Giel Beelen. Op de avond van de allesbepalende Tweede Kamerverkiezingen geeft de cabaretier onder andere live commentaar bij o.

De voorstelling in  De Kleine Komedie te Amsterdam begint om Over verkiezingen en spindoctors, leugen en waarheid, overwinningen en nederlagen, over keihard aanpakken of toch maar zacht tegen elkaar aankruipen. En op donderdag krijgt iedereen zalf! Terwijl de peilingen, tellingen en exitpolls en nog over elkaar heen buitelen….

Terwijl alles nog in volle gang is, niks zeker is en zelfs dat niet Uiteraard weer met interactie via twitter dolfjansen.

Dolf Jansen speelt zijn huidige voorstelling Als ik het niet doe, doet niemand het nog  9 keer in de Nederlandse theaters. Dolf speelt zijn laatste show op vrijdag 6 juni in Het Openluchttheater te Mariahout. Marinka Flapper heeft op 12 mei jl. De kandidaten De kandidaten vormden een mix van gevestigd en aanstormend talent.

Op de website van het festival www. In de finale streden 8 deelnemers om de felbegeerde Kleinkunst bokaal. Jury De jury bestond uit: Tijdens de finale hebben Laura Johannes winnares publieksprijs Utrechts Kleinkunst Festival en Maarten Ebbers winnaar van het Vara Leids Cabaret Festival van zowel de jury- als publieksprijs in opgetreden. Op 10 en 11 mei hebben 16 kandidaten gestreden om een plek in de finale.

Hét radioprogramma over kleinkunst en nederpop komt zondag 13 mei met een speciale live-uitzending vanuit theater City of Wesopa in Weesp. Ook speelt Sara in samenwerking met alle gasten én het publiek, een hoorspel. Voor meer informatie, kijk op saraopzondag. Hiermee vergroot het Bureau Promotie Podiumkunsten, die ten doel heeft publiek te stimuleren naar podiumkunsten te laten gaan, het aantal verkooppunten van de cadeaukaart tot meer dan Zaterdag 12 mei a.

De hilarische act met de mezzo-sopraan en de celliste, de Slaapkamer Top tien en nog veel meer. Liberg Toppers was reeds twee maal te zien op televisie en werd beloond met zeer hoge kijk- en waarderingscijfers. In was het zelfs nummer 4 op de lijst van de top 25 van de avond. Zaterdag 19 mei om Een show met een interactief karakter.

Het publiek stuurt, roept en zingt en bepaalt voor een deel welke kant het op gaat. Steeds komen er nieuwe invallen bij en worden nieuwe nummers ontwikkeld. Liberg verkent de grenzen van zijn persoonlijke waanzin.

Nadat Alexander Ploeg de vorige editie won is het nu aan nieuwe deelnemers om te strijden voor de winst van het festival. Het ASCF wordt volledig georganiseerd door studenten en richt zich op jonge, beginnende cabaretiers. Het doel is jong talent een opstapje te bieden naar een professionele cabaret carrière.

Verspreid over drie avonden krijgen ook dit jaar zes deelnemers de kans om te laten zien wat ze kunnen. Het festival opent op 10 mei met de eerste halve finale in het Comedy Theater in de Nes. Daarnaast zal René van Meurs de avond aan elkaar praten en Martijn Koning treedt op als slotact. Op 12 mei staan de beide winnaars van de halve finale plus een deelnemer die een wildcard heeft ontvangen opnieuw tegenover elkaar om te strijden voor de jury- en de publieksprijs van het 19 e ASCF.

Traditiegetrouw vindt de finale plaats in theater De Rode Hoed en Harry Glotzbach is de presentator van de avond. Voor de prijzen worden uitgereikt zal Vincent Geers een spetterende slotact weggeven. Het festival belooft weer een groot succes te worden. Wilt u hier ook bij zijn? Tickets zijn beschikbaar via de website: De cabaretier Paul van Vliet komt terug in het theater.

Vanaf 23 september is hij voorlopig iedere zondagmiddag te zien in de Koninklijke Schouwburg met de voorstelling Zondag in Den Haag. De show met oud en nieuw materiaal heeft accenten van de stad waar Paul van Vliet geboren en getogen is en is in opzet een Van Vliet-show zoals het publiek van hem gewend is.

Een programma met de warme mix van milde humor, persoonlijke liedjes, gekke types en indringende verhalen op basis van ruim 50 jaar gerijpt vakmanschap. Paul wordt begeleid door zijn vaste pianist Klaas van Dijk. De optelsom van Paul van Vliet, zijn tijdloze repertoire en de zondag in de Den Haag belooft een uniek evenement te worden.

Om de terugkomst in het theater te vieren is er na afloop van iedere voorstelling een borrel in de foyer, waar de cabaretier het glas zal heffen met zijn publiek. Speciaal voor de terugkomst van Paul van Vliet zal deze foyer de naam Paul van Vliet-foyer dragen. In een verbouwd pakhuis, op vijf minuten loopafstand van de Koninklijke Schouwburg. Ik heet hem van harte welkom.

Debuterend cabaretier Jasper van Kuijk heeft echter maling aan wetten en bezwaren en is een man die de daad bij het woord, uhh droom, voegt.

Helaas heeft dat niet in zijn voordeel uitgepakt: Alleen de tv verbindt hem nog met de buitenwereld. Want het zal toch maar te ingewikkeld worden voor de kijker! Het gaat erom dat je zelf nadenkt. Twee weken nadat Van Kuijk in de jury- en publieksprijs op het Camerettenfestival won, promoveerde hij aan de Technische Universiteit Delft.

Zijn talent voor kleinkunst en zijn academische achtergrond monden uit in kritische en scherpe observaties van het dagelijkse leven. Dat leidt voor het publiek tot nieuwe inzichten, maar wordt daarom soms te pietluttig: Gelukkig maakt zijn spel in het daaropvolgende geschetste scenario veel goed: Van Kuijks frustraties vormen voor het publiek de grootste bron van plezier.

Ook de enkele liedjes die Van Kuijk ten gehore brengt, zijn van hoog niveau. Wellicht had Van Kuijk zijn muzikaliteit wat meer mogen benutten, aangezien het een plezier voor het oor is naar zijn melodieuze klanken te luisteren.

Intelligente en rake gedachten geven een duidelijk beeld van de cabaretier zijn frustraties. Van Kuijk heeft duidelijk talent en is uniek in zijn soort. Dat we van hem nog veel zullen horen, staat als een paal boven water.

Na de korte filmvertoning ontwaakt een zieke Oliver en komt een ontredderde Stan met bloemen in de hand de ziekenkamer binnen. Door een beroerte is Oliver Hardy niet meer in staat tot een normaal gesprek en herkent bijna niemand meer: Wat volgt is een gesprek tussen twee vrienden die elkaar door dik en dun kennen.

Stan ziet lijdzaam het verval van zijn vriend aan en na een gesprek over een nieuw absurd filmidee van Ollie — de komedianten verkopen hun organen terwijl ze nog leven en gaan van dat geld op een cruise — verlaat hij verslagen de kamer. De laatste Take van Laurel en Hardy  heeft het verval van dit legendarische duo als uitgangspunt, waarin Hardy strijdt tegen zijn aandoening en Laurel vecht tegen zijn verdriet. De zwaarte van de voorstelling wordt verpakt in luchtige en soms flauwe humor en sketches.

Hoogendoorn als de jolige dikkerd Hardy en Kuijt als de tengere Laurel. De Echte Mannen hebben duidelijk plezier in hun spel en zijn veilloos op elkaar ingespeeld. Slechts een minieme uiterlijke verandering — de toevoeging van enkel een zustershoedje of een paarse badjas — moet een ander personage voorstellen; mimiek en stem zijn hetzelfde. Daar hadden de mannen meer van kunnen maken.

En zo zijn er nog wel meer aspecten waarbij het lijkt alsof het duo zich er gemakkelijk vanaf maakt. Leuk bedacht, maar het balkon zal de teksten niet kunnen lezen. Waarom is niet de projector aangezet die er aan het begin van de voorstelling immers ook was? Het duo Echte Mannen kent elkaar door en door en weet een zware inhoud luchtig te brengen, mede door hun eigen enthousiasme. De Laatste Take is helaas niet hun beste Take. Februari tot en met mei in perse theaters in Nederland Tekst en spel: Rik Hoogendoorn en Bruun Kuijt Regie: Servaes Nelissen Techniek en lichtontwerp: Sjoerd van der Veen.

Vernieuwing is een groot goed in de kunstwereld. Ook in het theater heeft Jansen een nieuw  format: Had de Oudejaarsvariant een terugblikkend karakter, de Voorjaarsversie is naar de toekomst gericht — met the sunny side up.

Een nieuw jaar, een nieuwe frisse wind. Jansen schept in eerste instantie een gemoedelijke sfeer die vooruitstrevend wil zijn, in plaats van bekritiserend. Geen gekanker op wat er allemaal mis is gegaan, maar met een opgewekt optimisme de toekomst tegemoet. Dat wil echter niet zeggen dat Jansen soft en kritiekloos is geworden — Dolf blijft een man met een mening. Zo is hij tegen kernenergie, maar eigenlijk alleen nog maar omdat Maxime Verhagen voor is.

Want olie en kolen zijn ook niet de oplossing en dan moet je misschien toch overstag gaan en kiezen voor een alternatief. Die keuzestrijd, kiezen voor het een of toch voor het ander, is wat Jansen ter discussie stelt. Dat is volgens hem de definitie van een dilemma: Daarbij stelt hij dat het makkelijk is om ergens tegen te zijn, maar dat het veel efficiënter kan zijn om te discussiëren vanuit je eigen óngelijk; schoppen is makkelijk, opbouwen veel moeilijker.

Het gaat er dan ook niet om wie goed of slecht is, wie het bij het juiste eind heeft en wie er mijlenver vanaf zit. Waar het om gaat is dat je jezelf één ding afvraagt: Dat kan zijn door je afval te scheiden of  en masse  actie te voeren; Jansen zelf doet dat door één keer een Join the Pipe-waterfles te kopen in plaats van iedere dag een nieuw flesje Spa Blauw.

Is  Als ik het niet doe Een demonstratieve, politieke voorstelling? Daarnaast heeft  Als ik het niet doe Jansen laat het publiek vaak aan het woord en heeft daar ongetwijfeld een sterk en soms venijnig weerwoord op terug. De voorjaarsvariant van  Als ik het niet doe Kritisch op een vriendelijke manier en bereid om het eigen ongelijk te accepteren.

Als ik het niet doe Voor meer informatie, zie  www. Voor meer recensies, zie onder recensie pagina. Eerder werd bekend dat het theater definitief haar deuren moest sluiten. De Stadspodia en de Universiteit konden het namelijk niet eens worden over de voorwaarden waaronder de stadspodia de verantwoordelijkheid over het LAKtheater over zouden kunnen nemen. Hier kun jij ook een stem uitbrengen voor het behoud van het LAKtheater.

Dara Faizi wordt gezien als één van de grootst aanstormende talenten van Nederland. Inmiddels staat Dara Faizi met zijn eerste avondvullende voorstelling ´Gevaarlijke gedachten´ in het theater.

Lees hier het interview. Ben jij er klaar voor om de eerste stap te zetten naar een professionele cabaretcarrière? Vanaf 1 april kan je je weer inschrijven voor Cameretten via  www. Wie weet ben jij wel dé grote winnaar van Cameretten en begint hier je grote carriere als cabaretier! Geen, maar de organisatie verwacht wel een eigen mening, talent, humor en de ambitie om de sprong naar een cabaretcarrière te maken!

Je speelt je selectie in een theater in Rotterdam waar je 20 minuten de tijd hebt om de selectiecommissie en het publiek te imponeren. Uit de 12 selectieavonden zullen negen acts geselecteerd worden voor de halve finale in het oude Luxor Theater in Rotterdam. Voorafgaand aan de halve finale krijgen de negen acts een workshopweekend en een aantal try-outs aangeboden.

Een professionele jury beslist uiteindelijk welke drie acts doorgaan naar de grote finale in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daar strijden zij om de Factua-Juryprijs, de Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs. Als klap op de vuurpijl mogen alle finalisten nog het land door om hun programma aan heel Nederland te tonen.

Cameretten wordt voor de tweede editie op rij mede mogelijk gemaakt door Factua. Zet dus 1 april in je agenda en schrijf je direct in! Het niveau lag beduidend lager dan vorig jaar. Waar dat aan ligt? Ik weet het niet. We hebben veel stand up comedians gezien en weinig cabaret. Ik miste de zelfreflectie, de kritische blik op eigen werk. De finale van het Parkstad Cabaret Festival op 24 maart begint om Cultuurhuis Heerlen Sittarderweg Meer informatie: Youp van 't Hek is afgelopen week begonnen aan zijn nieuwe 'baan'.

De komende twee maanden is hij cultureel professor aan de TU Delft. Onder het thema 'Los van alles' geeft Van 't Hek masterclasses aan een geselecteerde groep studenten. De cabaretier wil een creatief denkproces ingaan met de studenten, iets creeeren dat los staat van de studierichting van de studenten.

Hij vertelt aan de NOS: Cabaret Factory bewijst maar weer eens dat humor universeel is. Waar anders kom je aan de lopende band zo veel nationale en internationale topartiesten tegen op een comedy night?

Op donderdag 23 januari vindt alweer de vierde editie van Cabaret Factory plaats. De Amsterdamse Sugar Factory host deze unieke mix, met als line-up: Comedy naar een nieuw niveau De energieke cocktail van cabaret en stand-up comedy is een creatie van de Amerikaanse Nederlander Greg Shapiro.

Greg is onder andere bekend van Boom Chicago en Comedy Central en is een pionier op het gebied van comedy. Tijdens deze open-mic night dus geen flauwe mopjes en gedoodverfde grappen. De vader van de comedy selecteert en presenteert de performances van die avond eigenhandig. Met Cabaret Factory wil Shapiro comedy en cabaret naar een nieuw niveau brengen. Het publiek varieert van cultuurbarbaar tot fervent theaterbezoeker en van ras-Amsterdammer tot exotische expat.

Dit zorgt voor een open ambiance in het nachttheater, dat met zijn nachtclubsetting sowieso een ontspannen sfeer neer weet te zetten. Het publiek kan hier vrij plaatsnemen aan éénvan de gezellige tafeltjes. Zelfs op de eerste rij is het veilig. Het mag dan wel comedy zijn, maar respectloos is het nooit. R-e-s-p-e-c-t Voor dat wederzijds respect zorgen de artiesten van die avond wel.

Of ze nou rookie zijn of routinier, het applaus kan niet uitblijven. Met zijn pretoogjes en goede timing kan het publiek niet anders dan aan zijn lippen hangen. Wouter Monden is de tweede act van die avond en mag zeker niet ontbreken aan de mix. Met een Culture Comedy Award op zak serveert hij humor die zowel in binnen- als buitenland gewaardeerd wordt. Joke Sitsen zorgt dat de avond met twee benen op de grond blijft met haar Nederlandse eerlijkheid en nuchterheid. Cabaret Factory wordt afgesloten door Bob Maclaren.

De man achter de oudejaarsconference van Beau van Erven Dorens. Bob draait al sinds onuitputtelijk mee en is ook deze avond weer klaar om zijn steentje bij te dragen aan de Nederlandse cabaret. Zij zorgen voor muzikale breaks tussen het gebulder door. Dus give it up for Cabaret Factory! Donderdag 23 februari                        Deuren open: Na het grote succes van afgelopen jaar komt er weer een nieuw seizoen van ´Mag ik u Kussen´?

Voor degene die het nog niet kennen, in het programma binden cabaretiers de strijd met elkaar aan op het gebied van improvisatie, gedichten, liedjes en leuke grappen om de kus van een bekende mooie dame te winnen. De show wordt in verscheidene rondes ingedeeld en wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers. Interesse om deze show mee te maken? Op 2, 9, 16 en 23 april kunt u aanwezig zijn. De eerste aanvang is om Mail naar [email protected] de volgende dingen: Najib Amhali wordt vader van een zoon.

Dat heeft de jarige cabaretier vrijdag onthuld op Twitter. Oeps, ja, ik kan het niet voor me houden", twitterde Amhali. De cabaretier maakte eind vorige maand bekend dat zijn vriendin 4,5 maand zwanger is. Het kereltje wordt de eerste spruit voor Amhali en zijn Niama Le Boudoir.

Hoewel Najib junior pas over een paar maanden wordt geboren, grapt zijn vader al over hem. De cabaretier en zijn vriendin kennen elkaar al jaren, maar kregen pas begin vorig jaar een relatie. De twee hebben trouwplannen.

Amhali was al eens getrouwd, dat huwelijk strandde in Theo Maassen heeft de optredens die hij maandag en dinsdag zou geven in Den Haag uitgesteld. De cabaretier is zijn stem kwijt, staat op de website van het Theater Diligentia. Wanneer de optredens worden ingehaald is nog niet bekend.

Zondag moest Maassen ook al een optreden in Terneuzen laten schieten. Het boek is al een tijdje uit, maar het duurt dan ook even voordat je hem volledig uit hebt. De biografie van Freek de Jonge telt meer dan pagina´s en is meer dan alleen een biogragie. Thomas Termeulen las het boek voor Cabaretmagazine. Klik hier om de recensie te lezen.

Schmidtprijs voor het beste theaterlied van wordt op maandag 16 april uitgereikt in het DeLaMar Theater, tijdens een groots georganiseerd Amsterdams Kleinkunst Gala. Tijdens dit uitgebreide gala ter ere van het jarig bestaan van het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt deze prijs voor de 20e keer uitgereikt.

Speciale optredens van bekende artiesten vinden plaats, waarbij klassiekers uit de geschiedenis van de Nederlandse kleinkunst ten gehore worden gebracht. De laatste twee artiesten presenteren ook de avond. De prijs voor het beste theaterlied uit het vorige seizoen voor tekstschrijver, componist en uitvoerende artiest bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.

Schmidt gemaakt door Frank Rosen en een bedrag van 3. Voor meer informatie over de Annie M. Iemand die iets te melden heeft, iemand met een statement; warm en innemend. Arnout van den Bossche en Pepijn Schoneveld bleven met lege handen achter. De vreugde van Omar was waarschijnlijk van korte duur aangezien Camedy. Inmiddels heeft Klaas van der Eerden via Twitter laten weten dat er inderdaad een grap gejat is. Ahaddaf zelf ontkent dat hij grappen heeft gejat.

De jury heeft nog geen commentaar gegeven op de situatie. Nog twee dagen en dan gaat het geweld weer los rondom het Leids Cabaret Festival. De jury heeft 8 deelnemers geselecteerd voor de kwart finale.

De halve finale zal worden gehouden op 9 februari waarna op 11 februari de winnaar uit de bus zal komen. Tussen maart en juni zullen de finalisten te zien zijn in verschillende theaters in de finalistentour. Hoewel de economische crisis misschien zorgt voor een teruglopende verkoop van theaterkaartjes, blijft de groei aan nieuw en enerverend talent constant. Nu staat hij met zijn eerste avondvullende voorstelling,  One Jan Show 1 , op de planken en als er ergens niet op is bezuinigd, dan is het wel op humor en muzikaliteit.

Veel maatschappijkritischer wordt het verder   niet en dat is ook niet Van Maanens bedoeling. Wat wel volgt, zijn, zoals al aangekondigd, liedjes, grapjes en typetjes. De een nog mooier, leuker of grappiger dan de ander. Zijn liedjes kunnen ontroeren: Van Maanen, met zijn ronde, vrolijke vertoning en droogkomische hoofd, bezit wat dat betreft dezelfde kwaliteit als Toon Hermans: De vergelijking met Toon Hermans is niet helemaal toevallig: Dat is blijkbaar niet tegen dovemansoren gezegd: Actualiteit en de hedendaagse computercultuur worden op vrolijke wijze bespot.

Met een beteuterde stem en een trillende onderlip zingt Van Maanen over zijn iPhone, iPod en iPad die hij alle drie achtereenvolgend   in het water heeft laten vallen. Zijn trieste voorkomen geeft het publiek buikpijn van het lachen. Van Maanen is het levende bewijs dat het authentieke cabaret zoals dat ooit bedoeld was, nog lang niet zijn kracht heeft verloren. Weg met al die toeters en bellen op het podium en ellenlange betogen.

Geef het publiek wat het nodig heeft: Cabaret, hoe moet dat eigenlijk? Niemand weet het precies. De één trekt volle zalen, de ander speelt na jaren nog steeds voor anderhalve man en een paardenkop.

Behalve Brigitte Kaandorp, die in haar nieuwe programma Cabaret voor beginners de geheimen van haar vak blootlegt, zodat u na haar spoedcursus zelf aan de slag kunt.

De voorstelling is te zien van dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 februari in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Hoe maak je als cabaretier de avond tot een daverend succes? Brigitte Kaandorp, de Grande Dame van het Nederlandse cabaret, is niet te beroerd om u uit te leggen hoe het allemaal werkt.

Hoe je opkomt, wat je vervolgens zegt, wat charisma is, waar het de hele avond verder over gaat, hoe timing werkt en hoe je een geslaagde grap maakt. Nieuwe Luxor Theater Datum: Na maanden podiumloos door het leven te zijn gegaan, was de van een tumor herstellende Jochem Myjer gister weer even terug op het podium.

Zelf spelen deed hij niet in het Nieuwe Luxor, maar toch zorgde hij voor een ontroerend, mooi en hard slotapplaus toen hij de bloemen kwam uitreiken aan zijn goede vriend Bert Visscher. Net in het nieuwe Luxor de bloemen gegeven aan m'n vriend Bert Visscher! Freek de Jonge schaamt zich voor zijn jongere vakgenoten. Hij gaat niet naar cabaretvoorstellingen omdat hij 'zichzelf de pijn niet wil aandoen', vertelt hij in een interview in Maarten, het tijdschrift van de historicus Maarten van Rossem.

De jarige cabaretier ziet af en toen wel iets op televisie voorbij komen. Hij zegt dat hij vaak 'plaatsvervangende schaamte' krijgt als er een grap wordt gemaakt. Er is sprake van wildgroei. Na tien jaar ging hij solo. Hij vertelt dat hij nog lang niet zit te denken aan zijn pensioen en dat hij nog tien jaar door hoopt te gaan. Hans Sibbel verbetert de wereld. En begint bij zichzelf.

Elke solo is weer beter dan de vorige. Oprechter zijn verontwaardiging, groter zijn engagement, persoonlijker zijn betrokkenheid. Lebbis zelf over zijn meest recente voorstelling: Er is nog zoveel te doen. Er is nog zoveel te vertellen. Tegen de domheid, de laksheid, de liefdeloosheid. Ik heb geen idee of het geholpen heeft, maar ik popel om het weer te proberen. Met nieuwe energie, nieuwe inzichten, nieuwe hoop. De Oudejaarsconference gaat dit jaar over Nederland in het turbulente crisisjaar Buiten zijn vaste muzikanten wordt Youp begeleid door Emmy Verhey.

Op oudejaarsavond zendt HumorTV drie nieuwe oudejaarsconferences uit. De reguliere oudejaarsconference van Dolf Jansen, Ellen Dikker die door de ogen van Sjaan het jaar bespreekt in 5 minuten en de Eindejaars van Martijn Koning. HumorTV Gids 31 december: Beau van Erven Dorens stort zich om Het beste uit de voorstelling Cola van cabaretier Leon van der Zanden wordt op Oudejaarsavond uitgezonden op Omroep Brabant.

De voorstelling gaan over emotioneel zijn als het niet kan en over de liefde pas voelen als het uit is. Het is alweer de vijfde cabaretvoorstelling van de Helmonder - die momenteel met Vruchtvlees door het land gaat.

De voorstelling is te zien vanaf Al is het dan geen cabaret, maar onder de categorie comedy: Het Nederlandse tv-kanaal Comedy Central eindigt op een erg speciale manier. De avond is gevuld met vier afleveringen om De eerste editie van het Ovatie Cabaret Festival werd dit weekend gewonnen door cabaretier Thijs Kemperink uit Albergen.

De jonge Twentse cabaretier 29 versloeg in een zinderende finale Wouter Monden uit Amsterdam 2e prijs en Theo van Duren uit Reek 3e prijs. Dit jaar besloot de organisatie de naam van het festival te veranderen, na het wegvallen van de hoofdsponsor en het festival te spreiden over Zwolle voorronde , Enschede halve finale en Apeldoorn finale.

Het publiek was tijdens het OCF bepalend, want het mocht evenals in het verleden bepalen wie de uiteindelijke winnaar werd, waarna een driekoppige jury na afloop een deskundig commentaar gaf. Winnaar Thijs Kemperink werd omschreven als zéér veelbelovend, met een prachtige opbouw in zijn verhaal over zijn ontdekkingstocht door Nederland.

Hoewel Mylou Frencken van tekortschietende woorden geen last heeft, laat ze met name de muziek voor haar spreken. In  Mylou geeft licht  neemt Frencken het publiek mee naar een wereld vol vrouwen z orgen en waar muziek de hoofdrol speelt.

In een felpaarse jurk staat ze op het podium. Een jurk die volgens een vriendin van haar echt niet meer kan, maar daar heeft Frencken maling aan. Ze hoeft zich toch nergens voor te schamen? Zij behoort toch niet tot de losers van de samenleving? Die onzekerheid speelt een grote rol in  Mylou geeft licht,  Frenckens derde soloprogramma. En die positie, tussen haar eigen jonge dochter en oude moeder in, zorgt voor de nodige twijfel en onzekerheden in het leven van alledag. Haar sketches kenmerken zich dan ook door hun alledaagse thema.

Een van die mini-conferences speelt zich af bij de visboer, waar ze een patserige, opdringerige snob opvoert; de voordringer bestelt een lading rivierkreeftjes waar je u tegen zegt en laat een beteuterde Mylou weer achter in de rij aansluiten. De toneelstukjes mogen leuk zijn en voor ieder bekend aandoen, toch zijn het voornamelijk de liedjes die  Mylou geeft licht  laten stralen.

Geen filosofische of moralistische liedjes, maar gewone liedjes over gewone dingen. Geen zware, logge nummers over de dood, maar snelle, vrolijke tonen waarom het leven gevierd moet worden. Humor en spitsvondigheid zijn de kenmerkende ingrediënten van haar liedjes.

Wat te denken van een fado waarin wordt bezongen hoe men een fado danst? Geestig bedacht en erg mooi uitgevoerd. Maar er klinkt meer dan alleen maar lol in Frenckens liedteksten. Met slechts enkele subtiele, vileine regels laat ze haar eigen mening doorschemeren. Mooie teksten op de verschillende soorten melodieën maken van  Mylou geeft licht  een geslaagd liedjesprogramma. Frencken behoort dus allerminst tot die grote groep van losers waar ze het over heeft, alhoewel ze daar zelf maar nauwelijks van overtuigd is.

Haar leuke theaterspel en haar fijne liedjes maken haar tot een geslaagd kleinkunstenaar. Daar komt nog bovenop dat  Mylou geeft licht  gewoon leuk is. Een ideaal lichtpuntje voor tijdens de donkere Kerstdagen.


sperma over tieten naakte paaldanseres

Shemale prive neuken emmen

  • Lesbische plassex sexdate utrecht
  • Neuk kijken privé massage
  • Ouwehoeren doe ik veel minder en een scharrel?


Standje achterlangs gratis sex eindhoven


sperma over tieten naakte paaldanseres

Sex belgie hete wijven sex


Zo dood als ne pier en ik zocht een graf. Om haar te begraven, - hoe laag, hoe laf - Mijn laat- gekomen, mals, blank ideaal, ik moest het begraven en Van zijne begraafnis, het was geen groef, geen kerkhof, geen gracht, maar naar modern behoef, het was een crematorium, zo heet, zo droef! Speuren naar God is speuren naar de kern van je leven, is zoeken naar wie of wat je doen en laten bepaalt en richting geeft.

Het is gaandeweg ontdekken dat iets of Iemand je draagt in goede en kwade dagen. Dat kan van alles zijn: Wie of wat zal jouw God zijn, de kern van je doen en laten? Welke God laat in jouw leven zijn sporen na? Ik zag buren de handen in elkaar slaan om de gevels van de buurt een grondige beurt te geven. En ieder droeg het zijne bij in de mate van zijn mogelijkheden.

De één zorgde voor een grote ladder, de ander voor een waterspuit, nog anderen voor borstels en sponsen Er was iemand die trakteerde met een verfrissing, en zij die niets meer konden doen supporterden met een dankbaar hart.

Allen deden ze mee, ieder naar eigen vermogen. Geen enkel huis werd overgeslagen, niemand viel uit de boot. Het was een drukke bedoening in die buurt en niet alleen vanwege het vele werk. Het gonsde er van saamhorigheid.

Newman Leid, vriendlijk Licht, mij als een trouwe wacht, leid Gij mij voort. Schoon ook de toekomst mij verborgen zij, licht, stap voor stap, mij met Uw schijnsel bij.

Niet immer sprak mijn ziel zo stil tot U: Ik liep mijn weg bij eigen licht, maar nu: Mijn zonlicht zonk, maar ach, mijn hoogmoed liet mijn hart geen rust en 'k vond Uw vrede niet. Schenk mij Uw zegen, toon m'Uw wondermacht en leid mij voort langs 't smalle pad, tot in de donkre nacht de morgen gloort.

Dan lacht me toe der englen trouwe wacht die mij geleidd' en mij heeft thuis gebracht. Leo Vroman Kon ik Jou, Heer, tezamensponzen tot een gebaartje op mijn hand en gaf Jou alle kralen, donzen, poesjesmiepsen en hommelgonzen en Jij weefde het verband Ik zou mijn vingers rond Je sluiten en Jouw gekriebel zo beminnen terwijl Je scheppend was daarbinnen dat ik mijn vuist héél zacht van buiten zou kussen; en als ik op een teken Jouw werk voorzichtig zou ontbloten, nimmermeer zijn uitgekeken op mijn lege handpalm, grote God en nooit meer spreken Pope De menselijke ontwikkeling voltrekt zich in de historische tijd minstens honderduizend maal sterker dan in het prehistorisch tijdperk.

Julian Huxley De waarde van een mens herkent men aan wat hij met zijn vrije tijd weet te doen. Waggerl De boom van de liefde heeft maar één tak. Daar spruit nooit een tweede voor de eerste brak. Om écht de sfeer van een plek op te zuigen moet je er alleen naar toegaan en je tijd nemen. Santayana De strijd die de kunstenaar bewust of onbewust tegen het publiek voert, draait bijna uitsluitend om het probleem van de slechte smaak van het publiek. Henry Miller Begin en de helft is klaar, begin opnieuw en alles is gedaan.

Guitton Niets benadert domheid zo dicht als de geest zonder redelijkheid. Mme Necker de Saussure. Een simpele en stille werkman, die door zijn arbeid U behaagt. Hoed mijn geloof en maak het sterk als een zuil.

Buig mijn zelfzucht als het riet en wapen mijn wil om U te dienen in standvastigheid en trouw. Zend velen naar uw wijngaard en overschaduw hen met uw genade. Want groot is de nood en weinigen zijn uitverkoren voor de oogst. Het stemde hem, even, hebberig blij. Roosje, roosje, rood zo fel, roosje van de heide. Z'n zakmes nam hij om te snijden.

Ze richtte zich op om te strijden: Haar lot was niet meer te vermijden. Zich weren hielp niet meer. De roos prikte hard, ze streed; op 't einde gaf ze zich en leed, ruw weggerukt, geroofd, ja: Roosje, roosje, dood zo snel, roosje van de heide. Het ' ont '- in ontmoeten is geen ontkenning. Ontmoeten is niet het einde van het moeten. Integendeel, ontmoeten is het begin van het moeten zoals ontvlammen het begin is van het vlammen.

Ontmoeten is beginnen te moeten: Ontmoeting plaatst ons voor de radicale keuze tussen goed en kwaad. De grenzen van mijn eigen kleine wereld worden doorbroken als de ander mij binnenleidt in zijn of haar wereld. Timmermans God rolt de zonnen door zijn handen zoals de boer het zaad. De ruimte kent geen randen en eindloos staat de sterrentuin te branden.

Als dauwdrop aan der aarde bloeme weerspiegel ik het al. Ik hoor de sferen zoemen. Gans 't sterrendal probeert Uw naam te noemen. Plots zag ik te midden van speels-ernstige natuur een bloem, zoals zich nooit aan mij vertoonde, pas ontloken. Zo artistiek van aanblik was geen enkele sculptuur, haar geur zo zoet als nog nooit uitgesproken.

Ze leek een gracieuze toverstaf, die mij genoegen schiep. Maar toen jouw rozen, vriend, mij werden aangereikt werd ik overweldigend bezield, vol sensitiviteit. Ze fluisterden me teder toe: Twee dingen waar je aan kapotgaat: Het is het Huis van God, de Heer, Hij roept op; keer op keer Het orgel nodigt feestlijk uit, gouden licht, lief geluid Zijn Woorden worden weerom waar, raken de zielesnaar Zijn Lichaam komt tot leven weer als Teken en veel méér Ach mens, je weet niet wat je mist; als je dat maar eens wist Breng diepgang in je leven, dat gevoel kan Jezus geven De hemel raakt de aarde hier: Zijn deur staat op een kier Vooreerst viert de kerk haar jarig bestaan en dit uitgerekend in het jaar waarin het jaar geleden is dat Onze- Lieve- Vrouw verscheen aan Bernadette Soubirous in de grot van Lourdes.

En het beeld van Bernadette wordt plechtig geinstalleerd op 1 mei ; dus zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan kerk en grot!

Toch wou ik je groeten omdat ik van Je hou, nog steeds, omdat ik van je hoor in geliefden, in gekwetsten, in mensen overal en in mijzelf. Ik zou iets willen doen, Je begrijpen, neerzitten op Uw drempel, de stilte uithouden die Jij bent, die wij zijn. Laat ons verrijzen in dienst van Uw mensen. In het eerste geval koken wij de spijzen naar onze eigen smaak, in het tweede kookt de natuur ze voor ons.

Oliver Goldsmith Het verlies dat door het hebben van sommige principes geleden wordt, is geloof ik ontzettend groot en ik geloof dat de tijd wel komt dat iets dergelijks wordt beseft en dat de wisselvalligheid meer aanbeden zal worden dan één ding.

Leo Vroman Wie te lang nadenkt voor hij een stap zet, staat zijn leven lang op één been. China Vrijheid is het brood en de morgen en de opgaande zon. Benet Er schijnt een teveel aan alles te zijn, behalve aan parkeerruimte en godsdienst. Kim Hubbard De aap kijkt in de spiegel en ziet een gazelle. Arabiê Laat uitblinkers anderen onderwijzen en laat voortreffelijke schrijvers onbelemmerd kritiek leveren. Pope Geld is als een schone vrouw: Waar de altijd taterende, klaterende bron vertelt, wat de nachtegaal niet zeggen wou of kon.

Zo vertellen duizend  bloemen evenveel verhalen als duizend geliefden vatten zonder te vertalen. Ook deze roos ontwaakte bij 't licht van de dageraad en ze bloosde zo totaal, zo zonder maat, zo warm op de scheut, dat alle dauw verdween. Het stil gebeuren haast een hemels wonder scheen. Een lichte bries werd door haar geuren aangestoken. Hoe glanst ze, hoog, rechtop, een roos geheel ontloken. Amper een flauw straaltje zon bereikt jou. Elders zou je al ruikend uitstralen.

Hoezeer huichel je nu voor mij met veel misbaar Je mysterieuze kern van schoonheid, waaruit je je zinnelijke geur verspreidt, weet de hele wereld binnen te dringen, waar allen je beroemde adem bezingen. Met betoverend parfum en felle gloed kan je iedereen verzengen, geliefde schepsels, zelfs van verre, bedwelmend in vervoering brengen. Voor mij blijft je echte wezen vernorgen, ijzige roos, afstandelijk, in mijn oog kleurloos, in mijn neus geurloos.

Ik misprijs je omdat je in mijn hand niet terugdeinst, en je écht-roos-zijn voor mij zo listig veinst. Toon Hermans Als ik alleen maar was, een kop op een karkas, had mijn bestaan geen zin, goddank zit er iets in. Ik weet niet hoe het heet, een ziel, een kern, een pit? Maar als ik op een dag, wat naar de bloemen kijk, dan denk ik telkens weer Wie dreef mij zeven duivlen uit?

Wie reinigde mijn zieke geest? Wie maakte mij tot hoogliedbruid van 't edelst liefdefeest? Hoe zichtbaar Hij mij uitverkoor, mijn eigendunkelijk geloof, te bang om wat ik zelf verloor, bleef voor zijn goedheid doof.

Hij was het, die , Maria ' zei en mij tot nieuw ontwaken riep, terwijl ik, heil en hel voorbij, in dof berusten sliep. Hoe werd het ledige der ziel aan alle droefenis ontrukt, zodra ik aan zijn voeten viel, door schaamte neergedrukt! Rabboni, die ik niet herkend en toch bemind heb, gun voortaan, dat zich mijn hele wezen wendt naar waar Gij wordt verstaan.

Ik wil u schoon vergeven omdat ik bij mezelve weet de zwakheid van m'n herte, de diepte van uw leed. Ik wil u schoon vergeven omdat ik in mijn groot gemis, u toch niet méér kan schenken dan wat vergiffenis. Tancredo infrasonic, Genoeg zeg ik tegen het huis Dat tussen nacht en morgen staat Genoeg tegen het alfabet van zoethout Tegen het tam en kleurig dier der klanken Ik heb genoeg aan woorden gedacht En dit gedicht is geen gedicht Geen geheime kelder geen betralied gezicht Dit is een brief aan mijn broeder dit is drijfhout Een Bericht aan de bevolking een vriendelijk Spreekwoord aan een soldaat gericht bij gebrek aan een gitaar en aan een fijfer aan een luit en aan gevoel aan geld en aan geluk bij gebrek aan haat aan wondkoorts en aan spleen bij gebrek aan liefde en aan geluk ten tweeden male maar met een razend hart de razende zang in een lichaam niet te noemen in heilige ellende laat ons de boom bezien die zich ontvouwt de vrouw die drachtig wordt de droom die blauw als Scandinavisch hoogland als een boom zich splijt de regen die enzovoort schrijft op ons gezicht dat dood noch levend is maar antwoordt als een automaat die ademhaalt: En zelfs al heeft hij geen cent, hij hangt de grote meneer uit.

Hij heeft een groteske hoogdravendheid die me ligt. Langzaam aan voel ik mij een Antwerpenaar worden. Zeg vaarwel aan koning Winter, toon mij jouw voorjaarspracht. Laat de lentezon toch heersen na de koude winternacht. Breng mijn tuin weer tot leven met bloemen en jeugdig groen. Dan voel ik me weer het speelse kind, genietend van een zonnezoen. Gij waart er blijkbaar bij, alleen was ik niet, de weg leek eens zo kort, en stil mijn verdriet.

Het was alsof gij zei: Maar Hij is ook gegaan met kruis en pijn tot op de schedelplaats en kreeg zure wijn. Het leek een tragedie, een roemloos slot, tot op de derde dag; dan werd Hij écht God! Ook Nefertiti is een kind geweest. Nu nog, haar sproetige graniet, alsof het van de zomerzon geniet, alsof het van een lichte griep geneest.

Alsof ze voor het eerst weer buiten mag. Ze kijkt naar de woestijn, en ik naar haar, een hand voorzichtig op haar tengere pilaar. Duizenden jaren sliepen sinds de dag toen zij haar vogels in het zand zag dutten en ik zo zeer een beeld van haar moest maken, tussen het fluitspel op de hete daken en slaven die het koude water putten. Sinds eeuwen het herboren worden moede heeft zij haar beenderstelsel uit het oog verloren, kan mijn vertelsels nog maar ijltjes horen, nooit meer verzeilen in mijn levenswoede.

Van Vriesland Het bloed wil nog niet sterven, waar 't hart zich al gewonnen geeft en waar de geest zich ver van zijn oorsprong triestig overleeft: Van al mijn lotgenoten heb ik mij allengs losgemaakt; de kleinen en de groten, ik heb hen allen lang verzaakt.

De weg van 't laatste lijden zal geen mij meer geleiden - Mij is het goed om zo te gaan slapen, moegewaakt. Ver zie ik het wandelen, opgaand in zijn schattentocht, turend naar beneden, terwijl een lichtkrans van onschuld speelt om hoofd en naakte leden.

Een nietige pen lijkend tegen de kantlijn van de oceaan, beschrijven zijn voetsporen onmetelijke levenskracht in zijn tenger-teer bestaan. Zo voel ik mij verbonden met dat godenkind, nog licht van geest, klein, maar nooit eenzaam in dit grootse spel van elementen en getij en bij het vinden van een waardevol kleinood in het zilt, zich even evenbeeld van God wanend, majestueus en vrij.

De Paepe Pijp uit, kaars uit, uitgeblust, burned out. Vol goede moed van start gegaan van wal gestoken, lang geleden. Zou water met vuur, wereld met God verzoenen. Is niet gelukt, heeft niet mogen zijn. Vasalis Paard, dat bereden door een droom zonder teugel, zonder toom gestort kwam als een voorjaarswind, de eerste, door de kale lanen, regen en duister uit zijn manen, warm van zichzelf, koud van de nacht. Zwart paard, op bliksemende benen, ogen gebald, neusvleugels open, - o waarvandaan, waarheen gelopen - de hoeven kloppend als een hart, tot barstens toe, zo rap, zo zwart, en dat zich plots omhoog verhief met hoeven, die de hemel raakten, verblindend in zijn duisternis San Sebastian gepasseerd, wijst een bord het dorpje Zarauz.

Ze stoppen er om iets te eten, bespreken de verdere route; twee uur later rijden ze weg. Wie veel autotochten gemaakt heeft, kent de moeheid in armen en benen, maar ook een langzaam vervreemden.

Je herinnert je allerlei dingen, maar alsof ze nog moeten gebeuren: Nu zeg ik nog niets van de doden, die je overal met je meedraagt. Ze volgen de weg langs de kust. In de blinkende ruit van de auto hangt voor het verglijdende landschap het hoofd van de slapende man. O dag,dek hem toe met je vrede, laat hem slapen, zolang als hij kan, denkt de vrouw en bevochtigt haar lippen. Een wezel schiet langs de wielen. In het hoofd van de man breekt even licht door het donker, maar hij wordt er niet wakker van.

Hier zou ik om hebben gehuild, denkt de vrouw. Die nacht in dat huis. De maan zo geel en zo groot. Maar de man, in zijn eerste slaap, een speekselbel om zijn mond, draait zich om, het gezicht naar de muur. Ze had toch geloofd dat het kon: Wat was ze toen- jong. Waar zijn de paarden gebleven en 't hinniken diep in de bossen? Als torren kruipen wij rond. De ziel, denkt ze, plotsling wanhopig, bestaat slechts als God bestaat. Maar daar weet ze verder geen raad mee. Haar blik hangt dood in het landschap.

De wuivende hand van een kind ziet ze pas als ze voorbij is. En wat gaat er om in de man? Hij loopt als een kreeft achteruit een paar uur terug in de tijd. Hij is nog niet weg uit Zarauz.

Aan tafeltjes op een terras met uitzicht op zee wordt gegeten op hetzelfde uur van daar straks. In de zwijgende heer en dame herkent hij zichzelf en zijn vrouw.

Voorbij aan eeuwen die zijn pracht verminken, voorbij aan weemoed en verzadiging, tot waar ik uit zijn helle bron kan drinken, bij de goden gezeten in een kring. Apollo reikt zijn hoofd in de planeten, en hij plant zijn voetzool naakt op de grond: Ik wil geen schaduw van de hemel dulden, over de bodem van mijn aards bestaan.

Noch dat de lasten en mijn aardse schulden als dode manen aan de hemel staan. Als ik geen god ben, ben ik één der goden in een rijk onder eigen vrij beheer en als ik eenmaal rust onder zijn zoden, keer ik in rozen en liederen weer. De dag vergaat en lange schaduwflanken strekken zich aan de voet der tempels uit; warmrood rekken zich ver de wingerdranken, nergens in hun handeloosheid gestuit. De Vestalinnen waren de zes in het wit geklede priesteressen van de Romeinse haardgodin Vesta die het eeuwige vuur moesten onderhouden.

Deze meisjes die tot kuisheid verplicht waren, stonden hoog in aanzien. Wij zijn samen in de kamer, jij leest, ik schrijf, wij leven alsof er nooit een tweesprekender leven is geweest: Een dichter vecht al zijn jaren met hun tekort. Mijn woord maakt jouw leven niet lichter. Ademen is genoeg, ademen, en soms even naar elkaar kijken wat het wordt. Elkander ademen, elkander leven. Geloven in een dergelijke liefde betekent geloven in de barmhartigheid. Deze is immers de onontbeerlijke dimensie van de liefde; ze is als de andere naam van de liefde, en ze is tevens de geijkte manier waarop de liefde zich laat zien en in de werkelijkheid omgezet wordt om zich op te stellen tegen het kwaad in de wereld.

Ik voel doorheen een warme hand elk woord van troost, zo zacht gespeld. Geef me wat vriendschap, Heer, iemand die niet ontgoocheld is wanneer ik raad of daad uit fierheid, trots of kortzichtigheid, niet volgen of aanvaarden kan.

Een vriendschap die niet grijpt, die geven wil, zoals ik zelf een gegeven mens wil zijn of telkens weer een hand wil reiken of een luisterend oor en wat begrip voor wie er mij om smeekt. Heer, ik weet dat mijn gebed zo egoistisch klinkt Gij zijt die vriend, die luistert, troost en helpt Maar telkens weer krijg je gestalte in een mens, in vriendschap heel concreet. Of soms is het een kind met vragend oog de toekomst toegericht, een zieke of gevangene van eigen angst of zonder enige horizon Langs vergeten oevers streelt de wind de laatste zomeruren.

Bij het smeulend haardvuur treur ik om het voorbije De dictatuur kostte tussen en aan ca. Van anderen is er tot op heden geen spoor. Verder werden er ook 25 priesters vermoord. Opgedragen aan moeder De bladeren dwarrelen neer, je grafsteen zie ik niet meer Is het ook wat sterven, steeds weer, om nadien te verrijzen? Weet je, moeder, dit moment van stil gedenken raakt me zeer Want zoals de blaren vallen, kom ook ik wat nader bij En dan kan ik je zoenen en zijn geen woorden meer nodig Peter Sirius Wie de wereld kan bezien als een dichter, is altijd een koning in zijn ziel.

Bulwer- Lytton De hartstochten zijn de winden die de zeilen van het schip doen bollen; zij doen het soms vergaan maar zonder hen zou het niet kunnen varen. Voltaire Nauwkeurig bekeken is alle wijsbegeerte slechts het gewone mensenverstand in onduidelijke taal. Het is zoals bij irrigatie: Godfried Bomans Het is niet genoeg om haar te bezitten.

Ik wil dat ze zichzelf verliest. Samuel Butler De kwaliteit van de samenleving kan je aflezen aan de mate van aandacht voor de zwakste schakel. Antoon Vandeputte Toen Hij komen moest sloten mensen deuren en ramen en werd het nieuwe leven bijna onmogelijk.

Sluit daarom je deur niet voor hen die eenzaam zijn en zoeken naar wat genegenheid. Sluit je deur niet voor hen die uitgesloten zijn en zoeken naar wat erkenning. Sluit je deur niet voor hen die armoeziek zijn en zoeken naar wat nabijheid. De stal van toen is het open huis van nu waar iedereen welkom is, rijk of arm vreemdeling of buur, je bent er welkom, belast of beladen uitgesloten of uitgestoten je bent er welkom, klein of groot almachtig of onmachtig, je bent er welkom.

Einstein Niet doen, wat ons gevoel van rechtschapenheid ons verbiedt; niet begeren, wat ons gevoel van rechtschapenheid ons ontraadt; méér is niet nodig. Mencius De roem van mensen is slechts schijn. Je kunt alleen maar groot zijn in het klein. Toon Hermans Een goed beginsel, verkeerd begrepen, kan even verderfelijk zijn als een slechts beginsel.

John Milton Vooroordelen zijn de argumenten van dwazen. Voltaire Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar kunnen zoals het kan. Jan De Koning Verstandige mensen spreken uit ervaring. Nog verstandiger mensen spreken uit ervaring niet. De taak van de dichter is niet de ziel van de mens te redden, doch deze moeite van het redden waard te maken. Er is slechts één ster als wegwijzer. Ze is de weerkaatsing van wat er zich afspeelde in die stal van Bethlehem.

Een uitnodiging om zelf op weg te gaan, zoals de herders en de wijzen, om Jezus te begroeten als hét Licht dat ieder mensenhart wil verlichten.

Het goddelijk Kind is voor gelovige, zoekende mensen een échte steraanbieding. Al wordt de kerstboodschap soms verduisterd door onze onvolkomenheid, toch blijven wij geloven in wat Johannes schrijft: Dat is het geschenk van God aan ons vandaag.

Pierre De Paepe Hij is met met mijn jeugd ontgleden, door géén mens ooit begrepen, maar die, nu ik ' met rust ' mag gaan, ik vurig hoop volmaakt te integreren. Dat weerzien wil ik vieren met die nabije niet te doorgronden vriend, die samen met het kind in mij ook spoorloos lijkt verdwenen. Hij wàs mijn kinderjaren, en die zijn heen.

Hij is in tegendeel gebleven, en wacht op mij. Mijn armen reiken juichend open, tonend hoelang ik hem verbeid, zonder dat ik hem kon omschrijven, de vluchtende roerloze tijd. De parochie vierde haar jarig bestaan van de koepelkerk en de e verjaardag van de verschijning  van O. Vrouw aan Bernadette in Lourdes, aan wie de grot in de Hovestraat is gewijd. De erkenning tot basiliek zal op Paaszondag 12 april worden gevierd, met een zegening al dan niet met onthulling van de tekens van een basiliek, nl.

André Goossens, pastoor en rector, het parochieteam en parochieraad en met hen nog vele parochianen zijn zeer vereerd en dankbaar om deze erkenning. Mogen nog velen de weg vinden naar onze Basiliek en de nabije grot! In genegenheid opgedragen aan Paul en Helena Godon n. Wat heb jij toch gevochten met de moed der wan- hoop en veel meer. Ik voelde me klein en zag je onverbeten als de grootste.

Je wees naar het lichtje bij het Mariabeeld van Loreto. Zij heeft je mee begeleid samen met je vrouw, steeds aanwezig. Vaarwel, Paul, nu is je strijd finaal gestreden; rust nu maar Soms lijkt de weg naar verzoening eindeloos lang.

Alleen wanneer we het stil maken om te luisteren, kan het zaad van de verzoening wortel schieten. Hoop is een kruid dat leeft op steenachtige grond. Hij met de zon in zijn ogen, hij met de kalk in zijn knieën heeft zich niet meer bewogen en zijn zaad nooit nog bezien.

Zij met het mes in haar ogen, zij met de schaar in haar schede heeft al haar minnaars belogen en mij, haar zoon, gemeden. En ik, honger in hun ogen, ben de blindste van ons drieën, ik die zwart zie van het zweten, omdat ik nooit heb geweten of zij mij gaarne hebben gezien. Die geeft wat wij vragen, aanvaardt wat wij beloven,. Bij wie men al zijn zonden, hoe zwaar die mogen zijn, kan kwijtgescholden krijgen.

Gelukkig die genodigd zijn om in uw huis te wonen en daar genieten mogen van genade in overvloed Tot aan het eind der aarde, tot kusten ver in de zee, tot waar de bergen rijzen, strekt zich uw almacht uit. De volken heinde en ver hebben ontzag voor wat Gij doet, van waar de zon verrijst tot waar ze ondergaat.

Gij hebt het land verwend met water voor het graan. In voren en in kluiten zit vocht voor zaad en vrucht. Op braakland glanst de dauw. De heuvels staan vol kudden, de beemden staan vol groen, en in het dal golft luid het danklied van het koren. AVW poëziewedstrijd Lampedusa is hier, om de hoek, in wanhoop aan een betonmolen, in woede ingeslikt in afwaskeukens, in kapotte magen. Lampedusa is de schaduw tegen gevels, twee straten verder, is de stank van schande in kelders, natte matrassen, Afrikaanse ogen, leeg en oud.

Lampedusa is binnen loopafstand, op een boogscheut van uw gesnoeide coniferen. Wandelen, zwemmen en fietsen zijn aanbevolen. Sporten met bruuske stopbewegingen vermijd je daarentegen beter. Blijf nooit lang in dezelfde houding staan of zitten en vermijd te hoge of te lage hakken, 3 tot 5 cm is ideaal. Maak regelmatig cirkelvormige bewegingen met de voeten om de bloedcirculatie te stimuleren. Volgens getuigen had de man het zweet van zijn voorhoofd geveegd met zijn kilt!

Jezus, een ander verhaal '' Ik ben het leven ", zei Jezus Was er dan nog iets meer dan geboren worden en ademen, nog iets meer dan leven tussen de lucht en de aarde? Kende Hij de essentie van het leven dat zij niet konden zien, zoiets als de ziel in het lichaam? Bedoelde Hij de sublieme navelstreng; de band met het leven van God, onze oorsprong en onze moeder?

Had Hij weet van een andere zaligheid dan die tussen de mensen, van een andere verzadiging dan die van het lichaam? Mama was een schat, die kookte,naaide en dagelijks bad. Nooit was haar iets te veel, ieder kreeg altijd zijn deel en papa kreeg voor ieder klusje altijd weer een dankbaar kusje. Helaas, 't is over met de pret: Nog steeds is papa in de weer, maar hij krijgt geen kusje meer. Hij zit vaak zielig voor de buis, want mama liefkoost nu de muis.

Nooit meer is er appeltaart, 't is hotmail nu, dotcom en apestaart. Zelden is er nog iets warm te eten, haar kookkunst is ze helemaal vergeten. Ze wil internetten, uur na uur, Pa zet nu zelf de pan op het vuur: Laatst verloor ze duizend yen, poker spelend met Dzjapaen, en een man uit San-Francisco wil nu met haar naar de disco.

Ze gedroeg zich als een jonge meid en nu raakt ze hem niet meer kwijt. Papa gaat alleen naar bed, want mama zit op 't internet! Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker Albert Einstein De ervaring is een oude vrouw die men eert zonder zich af te vragen of haar verleden misschien dubieus is geweest. Carmen Sylva Wat toeneemt is de techniek en de mensen zitten er als leeggezogen dwergen tussen.

De rest is vertrouwen. Nanette Newman Vroeger zocht een man een vrouw die koken kon als zijn moeder. Tegenwoordig krijgt hij er één die kan drinken als zijn vader. Frank Sinatra Overigens is het een bewijs van prima verstand wanneer de mens weet, hoe hij goede vragen moet stellen. Kant Er zijn twee soorten mensen: A D A M  Persiflage door: Wat verlangt een mens nog meer? Hij liep lekker in z'n blootje, baadde zon en baadde pootje, in het water van de beek, zeven dagen in de week.

Adam leefde zonder zorgen, tot hij op een zekere morgen, plotseling ontdekte dat ieder dier een vrouwtje had! Ik zal zorgen voor een vrouw, die haar leven deelt met jou". Adam liep van pret te zingen, en kocht twee verlovingsringen. Ze leefden heel tevreden, samen in de tuin van Eden. Tot op zekere dag, Eva Ofschoon de Heer het mij verbiedt, mist men één, twee appels niet.

Ze nam een hap terwijl ze zei: Door een appel, zo ik weet, werken wij ons nu in 't zweet. Door het eten van die appel, werken wij ons nu te sappel. Het is daarom dat ik bezweer: Ze beklemtoont alleen Zijn intense betrokkenheid op onze mensenwereld, die zo getekend is door zondigheid en onmacht. God ' Vader ' noemen houdt in dat wij elkaars broer of zus zijn en medeverantwoordelijk zijn voor eenieders geluk.

We worden uitgenodigd tot een levenshouding die ruimte schept voor vreemdelingen, armen en kanslozen. Wereldwijd met z'n allen even dimmen. Een " aardige " knipoog naar een duurzame planeet. Pasen is geloven dat Jezus die de dood overwon, thans leeft in de liefde van Zijn Vader en in ons die op Hem vertrouwen. Pasen is ons steeds wagen aan een nieuw begin, al voelen wij ons teleurgesteld in ons herhaaldelijk falen.

Pasen is ervan overtuigd zijn dat ons voorbij het sterven een onbegrensd geluk, een blijvende vrede wordt gegeven. Marc Desmet - uit: Caritas Cahier Inderdaad,de christelijke traditie zegt dat jij uiteindelijk mag en moet beslissen volgens je geweten, zelfs al druist dat in tegen het standpunt van de kerk. Elke situatie is uniek, en dit geldt ook voor elke euthanasie. Euthanasie krijgt bijvoorbeeld een andere lading wanneer je nog lang zou kunne leven; en artsen die bereid zijn euthanasie uit te voeren, zullen dit ook niet bij iedere vraag doen.

Tegelijk vraagt die christelijke traditie je geweten goed te vormen. We proberen hieronder een standpunt tegen euthanasie te verantwoorden wetend dat elk standpunt en ook elke concrete keuze uiteindelijk niet op verstandelijke argumenten steunt, maar op een overtuiging, op een diepe intuïtie. Het is daarbij delicaat argumenten tegen euthanasie te formuleren, omdat blijvend lijden van mensen nu eenmaal een erg confronterend en onoplosbaar probleem is.

Het lijkt erop dat je de mensen maar wilt laten lijden als je tegen euthanasie bent. Zo eenvoudig is het werkelijk niet. Christenen nemen het op voor de zwakste en willen zijn lijden verminderen, maar ze willen het leven ook niet volledig beheersen en ze denken ook aan de gemeenschap.

De liefde en de vreugde, de vrede allermeest, geduld om te verdragen, en goedertierenheid, geloof om veel te vragen, te vragen honderd-uit, geloof om veel te geven, te geven honderd-in, wij zullen leren leven van de verwondering: En wie zijn ziel niet prijsgeeft maar vasthoudt tot het eind, wie zijn bestaan niet kruisigt, hoezeer hij levend schijnt, hij gaat voorgoed verloren, het leven dat hij koos is tevergeefs geboren en eindigt vruchteloos. Maar wie zich door de hemel laat helpen uit de droom, die vindt de boom des levens, de messiaanse boom, en als hij zich laat enten hier in dit aardse dal, dan rijpt hij in de lente tot hij vrucht dragen zal.

Look at the world - comp. Vraag aan Duitse theoloog Eugen Drewermann: Wordt op die manier het geloof niet in psychologie opgelost? Namelijk zo, dat wij God alleen vinden, als wij proberen onder de omstandigheden waarin wij zijn geplaatst zo intens mogelijk mens te zijn; en dat kan vaak genoeg gebeuren in verzet, lijden en pijn.

Als ik het heb over het vinden van zichzelf, bedoel ik helemaal niet een subjectief geslaagd en voltooid bestaan. Maar de poging, zo'n bestaan te leiden, het nooit op te geven, dat beschouw ik als een wezenlijk stuk geloof. Omgekeerd lijkt het mij, dat hoe meer zichtbaar een mens tegen alle angst in in staat is, te beleven wat in hem in aanleg aanwezig is, wat zijn wezen is, hij des te meer voor zichzelf en voor de mensen in zijn omgeving werkt als een venster, waardoor heel veel licht van God valt.

Wij zien God nooit anders dan door de menselijkheid van andere mensen. Vervalsingen Wilt u de wind doen liggen En de zwaartekracht opheffen Voor we de grond bereiken Het water splijten Als we dreigen te verdrinken De knoop ontwarren Als we niet meer kunnen staan De ziekte genezen En de liefde niet verzieken Voor mijn kinderen, voor mijn ouders Voor mijn lief a. En dus Ook voor mezelf een beetje Of is dat te veel gevraagd misschien? Ondanks alle welvaart, voorzieningen, onderwijs, communicatie en vrije tijd.

En zelfs toen begreep ze niet wat ze deed. Exit2 daarstraks een vis uit schildpad vijver gehaald Sieberkev hoe kwam ie erin? Cypher heeft er iemand ervaring met wifi radio's? Wat is de 3e letter van het alfabet? Money here I come! Lashknife kindjes zouden ze immuun moeten maken tot 6 jaar Lashknife safespawn principe. Cypher Foirzie Cypher wat deed gij deze morgen om half 6 op t forum Foirzie wut niks Foirzie wat deed gij om half 6 op het forum Foirzie aha!

D Epyon- hun huwelijk Epyon-: Dakantochnie of ben je hem weer kwijt? Sirrsikev kben em kwijt Sirrsikev worst. Spandi except for a boatload of porn: Sieberkev staat er nog genoeg op onze private crew ftp server Epyon ja Epyon check mijn folder! JohnnyricoMC spijtig genoeg was d'r geen citroen in de frigo te bespeuren Ge kunt daar naartoe gaan en spelen met de puppy's. Blijkbaar als maatregels tegen stress voor de studenten: Sieberkev congé pakken voor te verbouwen Ge komt niet af mo6?

AliChemicali of bi Vish6Dix is gewoon blind. Kheb wel zeer aan men gat nu": Ik droomde laatst dat mijn vrouw iets wilde doen met een voorbindpenis. Because Ken always came in another box. En dan probeert ge die tijdens u fap sessie te rake. Big things have small beginnings. Vervolgens staan de kandidaten op 12 en 13 april in de halve finale in de DeLaMar theater te Amsterdam.

Afgelopen donderdag was Cabaretmagazine. De inschrijvingen zijn nog niet eens gesloten en er hebben zich nu al 65 potentiële comedy talenten aangemeld voor de Culture Comedy Award In schuurde het aantal inschrijvingen tegen de Door de toenemende populariteit is het aantal voorrondes wederom uitgebreid, zodat er voor alle deelnemers een podium is om zich te bewijzen. De finale op zaterdag 5 november in het Parktheater te Eindhoven.

Onder leiding van Frénk van der Linden wisselen zij van gedachten over de wijze waarop cabaretiers het afgelopen decennium hun vak uitoefenden. Hoe vermaak je het volk in tijden van terreur? Waar liggen de grenzen van de grap in multicultureel Nederland?

Wat is de rol van humor als tegenstellingen in een samenleving scherper worden? Op welke manier ga je in de theaters met Geert Wilders om? En hebben Nederlandse cabaretiers anno nog een boodschap aan het verkondigen van een boodschap? Vier toonaangevende cabaretiers geven een kijkje achter de schermen, op het scheidsvlak tussen het podium en de coulissen van de Stadsschouwburg.

De discussie wordt geïllustreerd met aansprekende fragmenten uit hun cabaretprogramma's. Guido Weijers gaat programma's maken voor de KRO. De cabaretier gaat het programma De Week van Weijers maken.

Diezelfde show maakte hij vorig jaar augustus in het kader van TV Lab voor de KRO, waarbij nieuwe tv-formats worden uitgeprobeerd. In De Week van Weijers bespreekt de cabaretier op humoristische wijze het opmerkelijke nieuws van de afgelopen week. De afgelopen jaren was Weijers te zien bij SBS 6. De cabaretier vindt het 'tijd voor iets nieuws'.

Volgend jaar verzorgt Weijers op 30 december voor de KRO de oudejaarsconference. De afgelopen vijf jaar was Weijers met zijn oudejaarsconferences te zien bij SBS6. De zender liet weten onaangenaam verrast te zijn door het vertrek van Weijers. Hij had bij ons aangegeven dat hij dit jaar rustig aan wilde doen. Dat respecteren we, maar vinden het spijtig dat hij nu dit jaar een programma voor de KRO gaat maken en dat zijn oudejaarsconference volgend jaar daar te zien zal zijn, zonder ons hiervan op de hoogte te stellen," aldus de woordvoerder tegen RTL Boulevard.

De 34e Uitmarkt, dit jaar op Museumplein, Leidseplein en Vondelpark werd druk bezocht. De regen heeft de ruim Met deze app heb je het complete Uitmarkt-programma van op je iPhone. Zo heb je altijd en overal de uitagenda bij de hand! In augustus bevat de Uit-app het volledige Uitmarkt-programma. Heel handig want op 26, 27 en 28 augustus vindt alweer de 34e editie van de Uitmarkt plaats. Op en rondom het Museumplein, het Leidseplein en in het Vondelpark wordt het publiek verrast met een bijzonder uitgebreid programma.

Met de Uit-app 3. Want naast het volledige Uitmarkt programma toont de Uit-app:. De mogelijkheid om jouw favoriete Uitmarkt-voorstellingen met je vrienden te delen via mail, Facebook of Twitter. Na de Uitmarkt is de Uit-app jouw mobiele gids voor een avond uit. Ook de Uit-app op je iPhone? Als gevolg van de btw verhoging op de podiumkunsten is de voorverkoop voor het seizoen sterk teruggelopen.

We roepen de rijksoverheid daarom op de btw verhoging alsnog ongedaan te maken en vragen gemeenten hun bezuinigingsplannen op de podia te matigen. De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties VSCD heeft bij een representatieve steekproef onder zijn leden onderzoek verricht naar het verkoop in de zogenaamde voorverkoop: Daaruit blijkt dat er opnieuw sprake is van teruggang. Jochem Myjer is afgelopen donderdag 18 augustus geopereerd aan een tumor in zijn ruggenmerg.

Sinds deze zomer had Jochem Myjer al last van nekklachten. Uit onderzoek moet nog blijken om wat voor soort tumor het gaat. Op dringend advies van zijn behandelend artsen treedt Jochem tot in ieder geval 1 januari niet op.

De mogelijkheid bestaat dat ook latere voorstellingen in het komende theaterseizoen afgezegd moeten worden. Dat is uiteraard volledig afhankelijk van het herstel van Jochem. Wie al kaarten gekocht heeft voor één van de geannuleerde voorstellingen, ontvangt binnenkort bericht van het theater. De Nederlandse televisie bestaat in oktober 60 jaar. Frank Evenblij duikt zaterdags tussen 20 augustus en 10 september in de roemruchte historie en brengt een ode aan een oer-Hollandse traditie.

Op geheel eigen wijze belicht Evenblij de rol van cabaret in ons land en vindt hij overeenkomsten in de thematiek die door de jaren heen aan bod is gekomen. Alle onderwerpen worden langs de zijlijn geduid door de meest invloedrijke cabaretiers van de afgelopen 60 jaar: Al 60 jaar zijn religie, het koningshuis en de politiek dankbare onderwerpen voor cabaretiers. Ook trekt Evenblij het land in om Nederlanders te confronteren met de spiegel die hun al die jaren door het cabaret is voorgehouden.

Kloppen de vooroordelen en waarom is cabaret al 60 jaar zo ongekend populair? Frank praat met Dries van Agt over de oudejaarsconferences van Wim Kan en met Rita Verdonk over de satire rond haar persoon.

Ook een gesprek met André van Duin over de opkomst en ondergang van de Revue en speciale aandacht voor het Koninklijk Theater Carre in Amsterdam. De onderwerpen worden van commentaar voorzien door de top van het Nederlandse cabaret. Bunker Theaterzaken, voorheen Harry Kies Theaterproducties heeft zijn eerste transfer te pakken. Stefan Pop sluit zich aan en speelt komend seizoen de reprise van zijn eerste avondvullende programma Popaganda. Stefan Pop was in finalist van het Leids Cabaret Festival en is inmiddels naam aan het maken als comedian van ComedyTrain.

Diverse theaters in Nederland gaan voor één week samenwerken om het publiek een voorproefje te geven van het aankomende theaterseizoen. Van donderdag 15 tot en met zondag 18 september is de eerste editie van De Nationale Theaterweek.

Na alle negatieve communicatie rond de bezuinigingen in de cultuursector en de verhoging van de BTW op kaartprijzen is het tijd voor een positief bericht. De theaterweek moet aantonen dat het grootste deel van de voorstellingen tegen heel redelijke prijzen bezocht kan worden. Er zijn voorstellingen geprogrammeerd met onder andere cabaretier Roué Verveer en jazz-zangers Renske Taminiau.

Kaarten kunnen eenvoudig besteld worden via www. De kaartverkoop is maandag 1 augustus van start gegaan. Maar wees er snel bij, want de inschrijfperiode loopt tot 1 augustus! Voor de 46e editie van cabaretfestival Cameretten zijn ze weer op zoek naar aanstormende cabaretiers met ambitie, talent, een eigen mening en natuurlijk humor!

Durf jij de sprong te wagen in de Cameretten kweekvijver, schrijf je dan in via www. Iedereen die zich inschrijft mag 20 minuten spelen tijdens een selectieavond in een theater in Rotterdam. De selectiecommissie beslist uiteindelijk welke negen acts door gaan naar de halve finale.

Wil je jouw programma vóór de selecties laten zien aan een regisseur en wat laatste tips ontvangen? Schrijf je dan ook in voor de instapworkshop. Het Cameretten-traject gaat zoals elk jaar van start met de selecties. Uit alle acts zullen negen deelnemers geselecteerd worden voor het workshopweekend waar ze aan de slag gaan met professionele regisseurs, om vervolgens een aantal try-outs te spelen in Nederland. Uiteindelijk zullen zij tijdens de halve finale in het oude Luxor Theater strijden om een finaleplek in het nieuwe Luxor Theater.

Daar wordt bepaald wie er naar huis gaat met de National Academic-juryprijs, de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs. Het traject wordt afgesloten met een finalistentournee door heel Nederland van ongeveer 40 avonden.

Net als vele bekende cabaretiers kan jij je cabaretcarrière een kickstart geven bij Cameretten. Ben jij klaar om cabaret-liefhebbend Nederland te veroveren? Vul dan nu het inschrijfformulier in!

Aanstaande vrijdag zendt de herdenkingsdienst voor John Kraaijkamp sr live uitzenden op Nederland 2. Dochter Sanne Kraaijkamp zal een compilatie van privé-opnamen van haar vader tonen. De jarige acteur John Kraaijkamp senior is zondagmiddag in Laren overleden. De acteur kampte al enkele jaren met gezondheidsproblemen. John Kraaijkamp met zijn zoon John Kraaijkamp junior De vier kinderen van Kraaijkamp, hun partners en zijn laatste ex-vrouw Mai Lun waren bij de acteur toen hij in het Rosa Spier verzorgingshuis in Laren overleed.

Kraaijkamps conditie was de afgelopen weken sterk achteruit gegaan. Comedy Kraaijkamp was een veelzijdig acteur. Bij het grote publiek is hij bekend door rollen in de show Johnny en Rijk met Rijk de Gooyer en televisieseries De Brekers en Het zonnetje in huis, maar Kraaijkamp speelde bijvoorbeeld ook in de Oscarwinnende film De Aanslag en in diverse toneel- en musicalproducties.

Wanneer Kraaijkamp gecremeerd zal worden is nog onbekend, maar er komt een gelegenheid voor het publiek om afscheid van de acteur te nemen.

Dit zal in het Amsterdamse De La Mar-theater plaatshebben. Op de websites CondoleanceRegister. Kraaijkamp domineert tv-avond Nederland keek maandag massaal terug op het bewogen leven van Johnny Kraaijkamp senior. Verschillende zenders besteedden aandacht aan de zondag overleden acteur en komiek. De special staat daarmee op de derde plek in de Kijkcijfer Top RTL bracht een eerbetoon met Bij Het zonnetje in huis, een blik achter de schermen van de comedyserie waar Kraaijkamp jarenlang in speelde.

Meer dan een miljoen mensen zagen het programma. Het is tijd dat er gekust wordt in Nederland! In deze spelshow, gepresenteerd door Art Rooijakkers, is het doel een bekende vrouw te verleiden tot het geven van een kus.

In verschillende rondes nemen drie comedians het tegen elkaar op en gooien daarbij alles in de strijd. Romantiek, passie, humor, intelligentie en de nodige improvisatie wordt gebruikt en gebruikt om als winnaar te eindigen. Met een kus van de felbegeerde vrouw als hoofdprijs is voor mannen zoals Roué Verveer, Martijn Koning, Jandino Asporaat en Philippe Geubels niets te gek. Wil jij bij een of meerdere opnames zijn? Stuur hiervoor een e-mail naar [email protected]. Vermeld in ieder geval je gegevens incl.

De opnames vinden plaats op maandag 5, 9, 12, 19 en 26 september in de AKN studio in Hilversum. Per datum zijn er opnames om Hou er rekening mee dat je 45 minuten van tevoren aanwezig dient te zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om beide opnames bij te wonen.

Theo Maassen is vrijdag gewond geraakt bij opnames van zijn nieuwe film Doodslag. Maassen speelt de hoofdrol en bedacht het verhaal van de film, die zich helemaal in Eindhoven afspeelt. Hij moest bukken om een loden pijp te ontwijken, en toen ging het mis.

Een paar uur later sprak hij over de film met de verslaggever van Omroep Brabant. Toen ging mijn wenkbrauw open en dat bloedt nogal. Hij wordt op een gegeven moment tegengehouden door een groepje jongeren, terwijl hij onderweg is naar een spoedbevalling.

Dan slaat Max van zich af en begint de ellende. Het is een vrij fysieke film, met veel vechtscenes en schieten en zo. De film gaat over hoe je moet optreden tegen hufterig gedrag. Daar zit de vraag achter of je onbeschaafde middelen mag gebruiken om beschaving af te dwingen. En als je dat doet, waar leidt dat dan toe. De film stelt vooral allerlei vragen, en dat is verpakt in een heel spannend verhaal.

Els Swaab vertrekt als voorzitter van de Raad voor Cultuur. Ze is het niet eens met de bezuinigingsmaatregelen van staatssecretaris Halbe Zijlstra. Dat heeft een woordvoerder van de raad vrijdag bevestigd. Swaab neemt afscheid ''met pijn in het hart'', aldus een verklaring. Door de keuzes die dit kabinet maakt, wordt de schade die de bezuinigingen veroorzaken groter dan noodzakelijk is.

Ik wil geen leidinggeven aan het tot stand komen van subsidieadviezen voor instellingen, waarbij dit kabinetsbeleid het uitgangspunt is. Zij benadrukken zich grote zorgen te maken over de toekomst van het culturele leven in Nederland. Na Swaab is vrijdag ook de commissie Podiumkunsten van de Raad voor Cultuur opgestapt.

De leden hebben evenals Swaab het lidmaatschap neergelegd uit protest tegen de bezuiningsmaatregelen van staatssecretaris Halbe Zijlstra. Advies De Raad voor Cultuur had, als wettelijk adviesorgaan van regering en parlement, Zijlstra anders geadviseerd over de cultuursector, maar deze legde het advies naast zich neer.

Zijlstra wil de sector minder afhankelijk maken van subsidies en miljoen euro bezuinigen. Dat geld wil hij binnenhalen door vooral ondersteunende en kleinere cultuurorganisaties vanaf te korten. Topinstellingen, de zogenoemde cultuurparels, laat hij zo veel mogelijk ongemoeid. Dat gaat tegen het advies in van de Raad voor Cultuur, die voorstelde zo veel mogelijk 'de kaasschaaf' te hanteren.

De twee theaters in de gemeente Leidschendam-Voorburg liggen zwaar onder vuur. De term 'bezuiniging' valt eigenlijk niet meer te rechtvaardigen. Het is een keiharde sanering die totaal geen recht doet aan de belangrijke plek die ons theater inneemt in onze gemeente, de regio en het culturele landschap van Nederland. Een kleine zaal als Theater Camuz is immers cruciaal in de ontwikkeling van jong talent op gebied van kleinkunst, cabaret, muziek en theater.

Afgelopen weken heeft Theater Camuz tweemaal ingesproken in de gemeenteraad en ondanks vele mooie woorden, bemoedigende schouderklopjes en vage beloften blijft het College van Burgemeester en Wethouders volharden in deze bezuiniging.

Wij worden aangespoord door de wethouder van Cultuur om plannen te ontwikkelen om het theater te redden. Dat hebben we dan ook gedaan. Bestuur en directie van Theater Camuz hebben vanaf februari van dit jaar plannen neergelegd, ook bij het College en gemeenteraad.

Plannen die voorzien in het overeind houden van Theater Camuz. Toch blijft het College Oost-Indisch doof. Het volhardt in de opmerking dat er 'rond de tafel' gezeten moet worden, en dat er 'plannen ontwikkeld moeten worden'.

Maar dat hadden we al lang gedaan Is het College echt doof en blind? Heeft de Gemeenteraad dan echt niet geluisterd? Of wachten College en Gemeenteraad tot de 28e juni de dag dat het formele bezuinigingsbesluit valt? Tot op heden heeft het College geen enkele visie getoond op het gebied van deze 'bezuiniging'.

Verder dan het noemen van de koele cijfers komt men niet. Geen enkele inhoudelijke verantwoording, geen enkele inhoudelijke visie spreekt uit de woorden en daden van dit College. Op 28 juni as. Dit is de nota waarin de bezuinigingsafspraken bekrachtigd worden. Als deze bezuiniging doorgaat dan verliest onze gemeente minimaal één, wellicht twee theaters, omdat het bezuinigingsbedrag dan al vaststaat. Teken onze petitie vóór 28 juni as.

Ook kunt u direct uw ongenoegen uiten omtrent het mogelijke verdwijnen van ons theater. Mail met de wethouder: Volg Camuz via Facebook en Twitter en retweet al onze berichten.

Het optreden vindt plaats in de Juliet Tent op het - inmiddels uitverkochte - Lowlands Festival in Biddinghuizen. Op 21 oktober is het zo ver. Het Einde Der Tijden is aangebroken. En een dominee kan zich 1 keer vergissen, 2 keer, maar geen 3 keer. Godsvrezend als Lebbis en Jansen zijn hebben zij daarom besloten ruim voor 21 oktober een keer een gezamelijk optreden te verzorgen. Zodat in het aangezicht van de Heer en voor een ieder duidelijk is dat noch Jansen noch Lebbis enige onenigheid jegens elkander koesteren.

Ondanks hun verder zondige levensstijlen Dolf en Hans hebben er gewoon zin in weer eens stevig door elkaar heen te gaan praten! U kent dat wel En die dominee wordt live door 4 jongetjes in den poeperd genomen! Lebbis en Jansen, vrijdag 19 augustus, vanaf Dolf Jansen speelt zondag 21 augustus een gedeelte uit zijn nieuwe voorstelling Als ik het niet doe, doet niemand het.

Dit optreden vindt vanaf Negen gasten, negen uitzendingen volledig gewijd aan de favoriete muziek van deze gasten. Vanuit Hilversum ontvangt hij een bijzondere gast met wie hij twee uur lang de platenkast induikt. Met vaak verrassende gesprekken tot gevolg. De eerste uitzending op zaterdag 18 juni zit bomvol muziek van de Belgische zanger en televisiepresentator Bart Peeters. Op zondag 24 juli gaat het drieëntwintigste seizoen van Zomergasten van start. Theo Maassen en Gijs Scholten van Aschat.

Aangezet door een tv-optreden van een beroemde cabaretier gespeeld door Gijs Scholten van Aschat slaat de ambulancebroeder op een dag letterlijk van zich af.

Met grote onbedoelde gevolgen. Lijkt het je leuk om mee te doen en ben je op donderdag 7 juli beschikbaar, neem dan zo snel mogelijk contact op met Pupkin Film: Al het nieuws, aankomende tv-programma's, prijsvragen en andere acties komen automatisch in je timeline!

Ook kan je natuurlijk hier reageren op het nieuws! Mis dus nooit meer wat en Vind ons leuk op Facebook  of klik onder ons logo op de 'Vind ik leuk' knop. In 5 voorronden en 2 halve finales strijden de comedytalenten voor de felbegeerde finaleplaats op zaterdag 5 november in Parktheater te Eindhoven.

Inschrijven kan via [email protected]. De voorronden vinden plaats vanaf 25 september a. Dit jaar wordt de prijs voor de negende keer georganiseerd en is daarmee de langst bestaande en meest gerenommeerde stand-up prijs van de lage landen. De halve finalisten krijgen een workshopweekend en een aantal try-outs aangeboden. Bovendien mogen alle finalisten meespelen in een tournee langs grote theaters in Nederland en België zodat zij hun stand-up carrière direct een vliegende start kunnen geven.

Dit zegt hij in de VARAgids. Ik zeg niet dat ik het wel kan, maar het is net te slap", aldus de Groningse cabaretier. Visscher vindt de comedians en acteurs in het theater overigens wel goed: Het straalt er ook niet vanaf dat ze het zelf heel goed vinden. Little Britain, Engelse humor, fantastisch.

Dat moeten we ook niet meer proberen na te maken. Wat Jan Jaap zelf ook zegt: Eindelijk is het zo ver! Anderhalf jaar zijn we er mee bezig geweest en meer en deel van de website is volledig opnieuw opgebouwd.

De nieuwe website van Cabaretmagazine. Najib Amhali werd drie jaar geleden depressief omdat hij niet met zijn succes kon omgaan. De jarige cabaretier, die momenteel aan het toeren is met de show Alles Komt Goed, gebruikte een tijdlang veel drank en drugs en speelde zijn voorstellingen naar eigen zeggen op de automatische piloot. Schrijven, mijn Engels verbeteren, drie maanden naar New York om met een comedygezelschap te werken, parachutespringen, mijn vliegbrevet halen, maar er kwam niks.

Bovendien scheidde hij van zijn vrouw. Ik heb alles gebruikt, behalve heroïne", bekent Amhali. Maar ik geniet nu. Met volle teugen", laat hij weten. Amhali ging in behandeling bij een psycholoog, slikte antidepressiva en ging weer aan de slag. Bert Visscher speelt een toffe stoffe show. Over brieven geschreven zonder pen, over zwart onder de nagels dat genoeg is voor een hele roman, over kompels en Trudy van kantoor. Kameraadschap tot onder de grond. Bert Visscher stort zich in deze voorstelling op het leven van een noeste mijnwerker.

Het is bijna gedaan met de goede man. Hij hoest gruis op en plast alleen nog maar stof, het gros van zijn medekompels is dood en zijn enige zoon, een mietje met smetvrees, heeft hem verlaten. Maar wat te doen met zijn laatste wens om zijn as uitgestrooid te krijgen in de mijn? Al op de middelbare school kreeg Bert Visscher Groningen, iedereen aan het lachen: Na de HAVO ging hij naar de pedagogische academie en stond vervolgens twee jaar voor de klas.

Het cabaret bleef echter lokken. Visscher deed mee aan diverse festivals en won in de Persoonlijkheidsprijs op het Camerettenfestival. De halve finalisten die eind oktober in de Stadsschouwburg van Groningen gaan strijden voor een plekje in de finale op 28 oktober zijn bekend.

De selectiecommissie had hierna de zware taak om de knoop door te hakken en uit al deze aanmeldingen de beste 6 te selecteren. De selectiecommissie bestond dit jaar uit Audrey Bolder, regisseuse van het festival en bekend van o. Het bleek een ideale samenstelling van de commissie. De kandidaten die de selectierondes met succes hebben doorstaan en op 26 en 27 oktober in de halve finale staan zijn:. Buiten het feit dat het dit jaar een lustrumjaar is, is er nog iets anders dat het 25ste festival bijzonder maakt.

Nog nooit eerder hebben er in een festival zo veel vrouwelijke solisten in de halve finale gestaan. Het is uniek voor een cabaretfestival. De zes bovenstaande kandidaten gaan het traject richting het festival volgen. Audrey Bolder gaat de deelnemers begeleiden tot aan het festival en samen zullen ze er voor gaan zorgen dat er 6 acts op het podium van de Stadsschouwburg van Groningen staan die de zaal helemaal plat gaan spelen.

In september en oktober zal de try-out tour gaan plaatsvinden en wel op de volgende data: De kaarten voor de try-outs zijn verkrijgbaar via de desbetreffende theaters. Houd de site www. Ludolf du Pon won de publieksprijs. De aanmoedigingprijs ging naar Stan Russel. Alle drie de deelnemers wisten zowel de vakjury als het publiek te imponeren.

De droogheid waarmee zij haar verhaal vertelt is eenvoudig en doeltreffend. Hij weet de zaal snel mee te nemen in zijn observaties. Voor Dort is dit alweer de tweede en derde prijs. Eerder won ze zowel de jury- als de publieksprijs bij het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival. Verder stond ze afgelopen maand nog in de finale van het Amsterdams Studenten Festival.

Aan deze editie van het Utrechts Cabaret Festival deden niet minder dan 36 acts mee. Donderdag en vrijdag streden 12 artiesten voor de finale ronden waar uiteindelijk zeven finalisten door de vakjury werden toegelaten.

Gisteravond, 29 mei, maakte Sara Kroos in haar radioprogramma Sara op zondag de nominaties bekend voor de Poelifinario en de Neerlands Hoop Lebbis en Ronald Goedemondt maken met respectievelijk het programma Branding pimped en Binnen de lijntjes kans op de Poelifinario , de VSCD Cabaretprijs voor die theatermaker s met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Deze diepere laag maakt de voorstelling pas echt onvergetelijk. Het inzoomen op onmacht of onkunde werkt op de lachspieren, maar slaat bij de Dames bijna altijd om in ontroering.

Maas toont zich een bekwaam en geëngageerd verteller, plus een charmant zanger en muzikant. In juni kun je elke vrijdagavond terecht in Sugar Factory voor het grappigste begin van je weekend. Voor meer informatie ga naar www. Comedy in Sugar — Iedere vrijdag in juni. Zondag 29 mei a. Hierin draait én zingt Sara Kroos de mooiste Nederlandstalige liedjes en brengt ze het laatste nieuws over cabaret, kleinkunst, musical en nederpop.

Aanstaande zondagavond maakt Sara tussen 20 en 22 uur de genomineerden bekend van de Poelifinario en de Neerlands Hoop Sara op zondag wordt iedere zondagavond uitgezonden van Bos en Lommerweg , Amsterdam Tijden shows: Hij is hiermee de opvolger van Hans Onno van den Berg, die voor het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd nog een nieuwe fase in zijn werkend leven wil beginnen.

Van Ginkel heeft ruime ervaring in de podiumkunsten. Leo Pot, voorzitter a. Ook heeft hij in het verleden laten zien een cultureel ondernemer te zijn. De theaterbranche is sterk in beweging en er wordt de komende periode van de VSCD een belangrijke en nadrukkelijke rol verwacht. Dat betekent aandacht voor de bevordering van de podiumkunsten in algemene zin, maar vooral voor de directe belangenbehartiging van de podia zelf.

Door zijn ervaring en deskundigheid is hij de aangewezen persoon om de vereniging door een woelige periode te loodsen. Stephen Westmaas, alias Wesje, verongelukte  23 april in een auto ongeluk in Suriname op 39 jarige leeftijd. Wesje werd vorig jaar nog verkozen tot Surinamer van het jaar.

Hij zou begin mei naar Nederland komen voor een tournee met zijn show ´Iedereen plat´. Er stonden achttien optredens gepland in onder meer Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Utrecht.

De bezoekers die kaarten hadden gekocht voor de voorstelling van Wesje krijgen eerst de kans om kaarten voor deze voorstelling te kopen. Deze hebben per e-mail een link ontvangen waar ze al kaarten kunnen bestellen.

De kaartenverkoop begint  publiekelijk op 25 mei. Kaarten bestellen kan vanaf 25 mei hier. Grenzen aan de grap.

Ter bescherming van de jeugd. Evenblij met Jan Jaap van der Wal. Amsterdam Comedy Festival Nog 2 dagen en dan is het zo ver! Op zaterdag 21 mei zal er sinds een jaar weer een nieuwe aflevering van 'Dit was het nieuws' verschijnen. Inmiddels zijn de gasten bekend!

Voor aankomende uitzending zullen Kasper van Kooten en Jan Slagter aanschuiven. Hierna kan je verwachten: Er wordt weer flink geschoven tussen de impresariaten bij cabaretiers. De twee broers, Raf en Mich Walschaerts zijn al lang en succesvol bezig en wonnen onder andere Cameretten en een Poelifinario Ze brengen een mengeling van humor en muziek en doen dat op onnavolgbare wijze.

Ze zullen vanaf seizoen weer in Nederland optreden. Ook Jasper van Kuijk verhuisd. Harry Kies Theaterprodukties zal per die datum zijn overgenomen door Helga Voets. Zij zal met het bedrijf verder gaan onder de naam Bunker Theaterzaken. Nu is de tijd gekomen om het stokje volledig over te dragen… Harry: Daarin is veel tot stand gebracht.

Wat voor mij de toekomst na 1 augustus brengt, weet ik echt nog niet. Er is van alles mogelijk. Ik dank iedereen voor de geweldige samenwerking.

Zowel op het gebied van eerlijk en nuchter zakendoen, als van persoonlijk commitment. We hebben elkaar altijd getroffen in het kritisch analyseren van het reilen en zeilen van het bedrijf, het cabaret en de theatersector.

Ik ben heel trots om als het ware een nieuw begin te maken onder een nieuwe naam. Ik vind er een onverzettelijkheid van uit gaan, en bescherming. Bunker Theaterzaken zal zo eigenwijs blijven als het was. Het Amsterdam Comedy Festival dat plaatsvindt op vrijdag 27 mei in de Melkweg, heeft het tijdsschema bekendgemaakt.

Hier het volledige tijdsschema: David O' Doherty Oude zaal: Heather Knight Presents Data Kijk voor meer informatie op de website van het Amsterdam Comedy Festival. De cabaretier Vincent Geers, de overtuigende winnaar van zowel de jury- als de publieksprijs van Cameretten , heeft wegens ziekte per direct zijn huidige tournee af moeten breken.

Alle resterende optredens van Het is Tijd voor dit seizoen komen te vervallen. Comedy Kitchen organiseert in samenwerking met WomenSpeak! Is deze combinatie een probleem?

Hebben vrouwen geen humor en missen ze de olifantenhuid om in de harde comedywereld overeind te blijven? Tijd om het onderwerp nader te onderzoeken.

Amerikaanse comédienne, woont in België en was o. Met comedy optredens van Jovanka Steele en Jennifer Evenhuis. Host van de avond is Nancy Jouwe, programma-directeur Kosmopolis Utrecht.

Omdat er zeker wat te lachen valt! Theo Maassen speelt de hoofdrol in de nieuwe film Doodslag die begin volgend jaar in de bioscoop zal draaien.

De film wordt geheel in Eindhoven opgenomen. De opnames starten komende maand. Theo Maassen speelt in Doodslag een ambulancebroeder die in zijn werk belemmerd wordt door hufterig gedrag. De film wordt geproduceerd onder meer in samenwerking met de gemeente Eindhoven. Het idee voor de film komt van Maassen. Het Amsterdams Studenten Festival, dat plaats vindt op 13 en 14 mei , heeft haar deelnemers bekend gemaakt voor de verschillende disciplines.

Voor het stand-up comedy gedeelte zijn zes comedians geselecteerd. Op 14 mei zullen de volgende comedians hun opwachting maken:. De bundeling van krachten levert Senf Theaterpartners en AT Theater synergievoordelen op het gebied van organisatie, marketing, administratie en logistiek. AT Theater blijft als zelfstandig theaterimpresariaat opereren maar zal wel verhuizen naar de vestiging van Senf in Maasland. Sinds de oprichting in is AT Theater uitgegroeid tot een van de grotere aanbieders op de theatermarkt met een geheel eigen gezicht.

De drang om door te groeien en de kwaliteit verder te verbeteren binnen de huidige neergaande theatermarkt, heeft geleid tot deze strategische samenwerking met het meest gerenommeerde theaterbureau van de Benelux. Deze strategische samenwerking tussen AT Theater en Senf Theaterpartners zie ik als een enorme stimulans voor beide ondernemingen. Daarnaast is het een positief signaal in de theatermarkt die zich snel verandert.

Theo Maassen te gast bij Holland Sport: Raad voor Cultuur presenteert rapport bezuinigingen: De Raad voor Cultuur presenteerde vrijdag 29 april hun rapport omtrent de bezuinigingen van de Kunst en Cultuur sector: Presentatie 'The Art of Cultural Management' Binnenkort verschijnt het boek 'The Art of Cultural Management' waarin een nieuwe kijk wordt gegeven op het management in de kunstne  cultuursector.

sperma over tieten naakte paaldanseres

Author: Latanya Lightbody